Znani in slavni: Priprave na dopust v polnem teku!

Znani in slavni: Priprave na dopust v polnem teku! (foto: Aleksandra Saša Prelesnik, Darja Štravs Tisu, Nataša Kralj) Aleksandra Saša Prelesnik, Darja Štravs Tisu, Nataša Kralj
Vir: Lady
2. 5. 2018

Zima je pomahala v slovo, topli dnevi so tu in naši zvezdniki so se razveselili sončnih dni, ki napovedujejo pomladno razvajanje in poletne dogodivščine.

Nekaj načrtov so razkrili tudi nam, nekateri imajo raje gorsko svežino kot morsko čofotanje, vsekakor pa se strinjajo, da so prvomajski prazniki čas druženja.

Tinkara Kovač

Ob ognju in taborniških pesmih

"Prvomajske praznike so v mojem otroštvu zaznamovali kurjenje kresa, rajanje ob njem pozno v noč vseh generacij skupaj, družinski sprehodi v naravo, nabiranje špargljev in fritaja iz njih," se spominja naša glasbenica Tinkara Kovač, za katero bodo letošnji prazniki delovni. "Letos bom imela med prvomajskimi prazniki koncert v Gradcu, preostale dni bom preživela na obali ob morju, v kraju, kjer moji deklici hodita v šolo in vrtec, pa pripravljamo celodnevno rajanje in športne dejavnosti za otroke. Zvečer bomo zakurili ogenj in jaz bom odgovorna za kitarsko spremljavo ter taborniške pesmi," pripoveduje Tinkara, ki pa je počasi z eno nogo že v poletnem času, ki bo v znamenju koncertov, vmes obvezno še počitnice, ampak še ne ve, kdaj in kam. "Dva zanimivejša koncerta bosta koncert v Izoli 27. julija in proti koncu avgusta koncert na Šebreljski planoti, v počastitev neandertalčeve piščali – tidldibaba, o kateri sem izdala izobraževalno slikanico," je sklenila.

Nuška Drašček

Raje v gore kot na morje

Nuška Drašček si večino praznikov vzame za počitek in neobremenjeno, nenačrtovano druženje ter družino. "Ne rinem v gnečo in nimam občutka, da moram nekam nujno iti, sem več kot zadovoljna pod radeško češnjo," v smehu pove Nuška, ki se bolj kot prvomajskih praznikov veseli sončnega poletja. "Poletja se že kar veselim, imam nekaj lepih projektov in koncertov, sicer pa nisem ravno velik ljubitelj vročine, tako da jo raje mahnem kam v hribe, kjer je zrak le bolj svež. Seveda pride na vrsto tudi morje, vsako leto kam drugam, da malo raziskujemo. Moram še narediti raziskavo, da izberem letošnji cilj," nam je še zaupala priljubljena pevka.

Priprave na dopust v polnem teku

Alenka Gotar

Dopust rezervirala že januarja

Priprave na dopust v polnem teku

"Letošnji prvomajski prazniki bodo drugačni kot prejšnja leta, ko smo šli vedno na morje, zame zelo delovni, kakor bosta tudi pomlad in poletje, saj me čakajo veliki projekti. Bom pa vse proste trenutke izkoristila za obiske tradicionalnih prireditev ob teh praznikih, za druženje z ljudmi v našem okolju, seveda skupaj z družino, da moj sin Nikec spozna tudi to. Poletje bo tudi podrejeno delu, nekaj bo predstav muzikala Sneguljčica po Sloveniji, morje pa pride na vrsto šele avgusta. Smo pa dopust rezervirali že januarja, da ja ne bi bilo zasedeno," nam je zaupala operna diva Alenka Gotar.

Besedilo: Alesh Maatko // foto: Aleksandra Saša Prelesnik, Darja Štravs Tisu, Nataša Kralj