Znani obrazi in njihove raznolike zimske radosti

20. 2. 2019 | Vir: Lady
Deli
Znani obrazi in njihove raznolike zimske radosti (foto: SH)
SH

Čez dober mesec se bo, vsaj po koledarju, poslovila zima, čeprav nam letos ni ponudila ravno veliko snega, ki bi se ga še najbolj razveselili otroci. 

Kljub temu so si malo večji otroci in znani obrazi radi privoščili ali norčije na snegu, ki so vedno dobrodošle za dušo in telo, ali pa so se potili v vroči savni namesto pod žarometi. No, tisti, ki zime ne marajo, pa se še raje odpravijo v tople kraje, ki so v tem času cenovno izjemno mamljivi in vabljivi. Poglejmo, kaj so nam zaupali nekateri znani obrazi iz sveta glasbe, televizije in s plesnih parketov, kako se znajdejo v mrzli zimi.

Maja Keuc

Žal nisem velika oboževalka zime, zato sem najbolj srečna, kadar sem kje na toplem, sploh ob kakšnem kaminu s toplim čajem ali kakavom v rokah. Tudi proti kakšnemu wellnessu nimam čisto nič. Nekako se nikoli nisem posebno navduševala nad zimskimi športi, verjetno zato, ker me je bilo vedno strah spustiti se po tistih strminah. Enkrat sem se s sankami prisankala na glavno cesto, kjer bi me lahko v nesrečnem trenutku povozil avto, tako da sem od takrat malce omilila športne aktivnosti.

Arnej Ivkovič

Moj najljubši letni čas je sicer poletje, saj zime zaradi nizkih temperatur in mraza ne maram preveč, kljub temu pa z veseljem ušpičim kakšno norčijo na snegu, se kepam s prijatelji in uživam v zimskih radostih. Zima mi je všeč tudi zaradi praznikov, kot sta božič in novo leto, saj je to res čas, ko sem z družino in najbližjimi. Poleti, ko so dnevi malo daljši, se zelo rad rolam ali kolesarim, pozimi pa rolarje in kolo zamenjam za drsalke, smučati pa žal še ne znam... Čakam Ilko, da me nauči. (smeh) Prej sem že povedal, da imam raje poletje kot zimo, zato si tudi pozimi rad pričaram poletne dni, tako da obiščem kakšen spa ali wellness center, kjer se pustim razvajati. Seveda pa ob tem ne smejo manjkati dobra družba, hrana, glasba in pijača.

Gianni Rijavec

Moram priznati, da si z zimskimi radostmi nisem najbolj blizu. Sneg najraje gledam skozi okno ali na kakšni fotografiji. Ko sem prišel na svet, je bila baje vročina, in to očitno potrebujem. Kot otrok sem se nad snegom navduševal in moja poslastica so bili skoki. Skoraj ni bilo strmine, kjer ne bi bila postavljena skakalnica. Kot otrok sem sanjaril, da bi enkrat rad skočil ali poletel na velikanki v Planici. Iz te moke seveda ni bilo kruha in se ni nič zgodilo. Moja večja strast je poletje in vse, kar je povezano s tem, najbolj pa seveda barka.

Flora Ema Lotrič

Letos gledam bele strmine bolj kot ne samo skozi okno, ker sem si obljubila, da si smučanje privoščim šele, ko bodo opravljeni vsi izpiti. Zato se imam namen odpraviti februarja, ko bom lahko brez slabe vesti uživala na snegu. Smučanje, savna in plavanje so stvari, ki mi pozimi najbolj prijajo.

Zala Đurić Ribič

Rada grem z družbo na smučanje, čeprav nisem dobra smučarka. Raje odkrivam nove sankaške proge, se podim po gozdovih, meditiram v naravi in uživam v jogi. To zimo sem sicer v polnem zagonu in za daljše počitnice v koči ne bo časa, ampak nič zato, saj trenutno živim na obali, kjer si nabiram energijo s sprehodi ob morju in domačimi mandarinami.

Nika Bagon

Vsako leto si postavim cilj, da si bom vsaj kakšen dan vzela za sneg ali kakšno urico za drsanje na ledu. Nazadnje, ko mi je to res uspelo, sem še skrbno pisala domače naloge in imela pravico do otroških oziroma najstniških popustov. Danes preprosto ni časa, ni družbe ali pa ni priložnosti. Sploh ne vem, ali sem se še sposobna spuščati s smučmi po strmini ali pa bi bil to bolj neustavljiv snežni plaz. Prej ali slej bo treba preveriti. Ne glede na letni čas pa svoj prosti čas rada namenjam psihofizičnemu sproščanju, naj bo to savna, kofetkanje s prijateljicami ali kosilo z nečaki. Sicer pa obožujem potovanja in sprehode po mestih, sploh v zimskih in še prej božičnih časih.

Katarina Jurkovič

Zime in zimskih radosti se vsako leto zelo veselim. Letos sem že uživala s sinom na sankanju. Bil je prvič na sankah in zelo užival. Družinsko pa sem se ravno vrnila s štiridnevnega smučanja. Smučam raje v tujini, letos v Dolomitih. Imeli smo tudi srečo z vremenom, vse dni je bilo sončno in hladno. Mogoče kakšna stopinja več ne bi bila nič odveč, ampak pod toplimi oblačili je bilo vse super. Načrtujem še nekaj smučarskih dni v preostanku zime in morda tudi kakšen tek na smučeh. Glede na količino snega povsod okoli nas mislim, da bom lahko še zelo zimsko aktivna.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Tibor Golob, Ana Gregorič, osebni arhiv, Shutterstock