Znani obrazi se zavedajo, da je mama ena sama!

Znani obrazi se zavedajo, da je mama ena sama! (foto: SHUTTERSTOCK) SHUTTERSTOCK
Vir: Lady
13. 3. 2019

8. marec je dan, ko vsako leto praznujemo mednarodni praznik žensk – dan žena. 

Čeprav se ta praznik ne praznuje več tako bučno kot pred leti, je vseeno ohranil tradicijo, predvsem pa je povezan s spoštovanjem do vseh žensk. Številni svoje izbranke ali dekleta razveselijo s šopkom rož ali pa s kakšno drugo pozornostjo, spet drugi dajo večji poudarek poznejšemu materinskemu dnevu. Kaj pa naši znani obrazi iz sveta glasbe? Predvsem je ob tem dnevu na prvem mestu še vedno mama!

Gašper Rifelj

“Vedno rad presenetim ljudi, ki jih imam rad, sploh s kakšnimi majhnimi pozornostmi. To se mi zdi lepa gesta, tudi takrat, ko ni kakšnega posebnega praznika. Spomnim pa se, da sem lani Maji, soplesalki v oddaji Zvezde plešejo, za dan žena poklonil cel kup čokolade. Zakaj prav čokolado? Ker mi je že na začetku, ko sva se spoznala, povedala, da ima zelo rada čokolado. Torej sem ji namesto rož raje poklonil nekaj, kar res obožuje, in jo s tem zelo razveselil.”

Nino Ošlak

“Mamo sem kot otrok vedno presenetil za 8. marec s kakšno ročno izdelano stvarjo. Neko leto, se spominjam, pa sem ji kar na klavir spisal pravo mini skladbo. (smeh) Mislim, da je prav, da svoje žene in mame razvajamo s čim pristnim. Priznam pa, da včasih zaradi tega, ker malo pozabim na ta praznik, največkrat zaradi obilice dela, kaj kupim zadnji dan. Bistveno se mi sicer zdi, da jim namenimo pozornost, jih peljemo na kavo, čaj, tortico in podobno. Bistvo je v trenutkih, spominih, ki jih skupaj ustvarjamo. Ne v materialnih rečeh. Zadnja leta mamo razveselim nekaj dni po prazniku, ko se evforija okoli praznika malo poleže. (smeh) Takrat pride presenečenje še bolj do izraza.”

Omar Naber

“Punce trenutno nimam, zato pa za dan žena z veseljem presenetim mamo, ker se zelo razumeva in me podpira v dobrem in slabem. Kaka bombonjera in šopek sta že več kot dovolj, gre predvsem za pozornost in gesto v znak hvaležnosti za vse, kar mi je v življenju dala. Nisva samo v odnosu mama in sin, ampak sva postala prava prijatelja. Vsako leto jo imam raje.”

Damjan Murko

“Lepo se mi zdi, da imajo ženske svoj praznik, v opomin na to, kar so v zgodovini naredile za svojo enakopravnost. Že zaradi tega si na ta dan zaslužijo našo posebno pozornost. Sam bom poskrbel, kot večkrat na leto, da bo žena zasipana s rožicami in zajtrkom, saj za večerjo in druge obveznosti žal ne bo priložnosti, ker nastopam in bo čas za razvajanje samo zjutraj. Pomembno je, da znamo vedno znova pokazati, kako zelo so pomembne in da brez njih v resnici ne zmoremo.”

Matjaž Kumelj

“Naj tokrat omenim žensko, ki verjetno nam vsem največ pomeni v življenju, to je mama. Vedno se spomnim 8. marca, kako se je začela prebujati pomlad in hkrati tudi moja mami. Obožuje rože in ta letni čas je namenjen njej. Zato vedno poskrbim, da ji za 8. marec poklonim pozornost. Vem, da je skoraj že pasé, da se takrat poklanja rože, ampak moja mami ima to najraje in z lepo rožo ji polepšam ne samo ta dan, ampak mesec, saj potem skrbno skrbi zanjo dolgo časa. Večkrat se znajdem v dilemi, kaj pokloniti, saj vse rože že ima, ampak vedno pravi: takšne, kot je ta, je še nimam. No, ko sem bil še mlajši, pa sem ji, ne samo za praznik, ampak tudi drugače, večkrat nabral šopek travniških rož in ji jih prinesel ter jo s tem razveselil. Kje so ti časi, ko smo bili mladi.” (smeh)

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Jernej Jelen, Marko Zavernik, Andraž Kobe, osebni albumi, Shutterstock, Ivan Bliznetsov

Priporočamo