Znani Slovenci in Slovenke, ki so v pričakovanju!

21. 6. 2016 | Vir: Lady
Deli
Iris vsak dan počiva in spije kavico na eni od najlepših lokacij v Budvi, Dukley Gardens.
 (foto: Primož Predalič, Peter Klinc, osebni arhiv)
Primož Predalič, Peter Klinc, osebni arhiv

Tudi letošnje leto je očitno zelo plodno, saj se je naraščaja že razveselilo kar nekaj znanih Slovenk, veliko pa jih ta veseli dogodek še čaka. Med njimi sta manekenka Iris Mulej in udeleženka lanskega Big Brotherja Ana Hrovat, drugič pa bosta mamici postali voditeljica Ana Žontar Kristanc in atletinja Marija Šestak. Kar tri pa imajo rok septembra!

Atletinja se je med drugo nosečnostjo odločila za športni pokoj.
Ana je pred kratkim izdala knjigo Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice.
Na nedavnem morfološkem pregledu je ginekologinja Ani razkrila, katerega spola bo dojenček.

V pričakovanju drugega fantka

Konec julija oziroma na začetku avgusta pričakuje dojenčka Ana Žontar Kristanc. S soprogom Kristjanom že imata sinčka Timona in tudi njun drugi otroček bo fantek.

"Zanimivo bi bilo imeti punčko, že samo zaradi izkušnje. Je pa bolj pomembno to, da je otroček zdrav. No, za fantka že vse imam in vem, kako se neguje," je iskrena voditeljica oddaje Ana kuha, ki pa se tokrat spopada z nosečniškim diabetesom, zato se izogiba mastni in sladki hrani ter beli moki. Za telovadbo pa poskrbi kar njen dvoletnik, ki še ne razume popolnoma, da bo dobil bratca. Plavolaska si tudi tokrat želi naravno roditi v kranjski porodnišnici, ob njej pa bo soprog, kajti brez njega si teh trenutkov ne predstavlja. In kaj bo spremenila pri drugem sinku?

"Dudo bom začela uvajati šele po tem, ko bova že vzpostavila dojenje, saj v nasprotnem primeru ta lahko nagaja pri začetnem učenju, kako pravilno sesati," zaključi nosečnica, ki prizna, da se ob njej vedno večji trebušček vsi radi obregnejo.

Nosečnost ju je presenetila

19. septembra ima predviden rok poroda Ana Hrovat. S fantom Tiborjem, prav tako lanskim stanovalcem hiše Big Brother, že poznata spol otročka – osrečila ju bo deklica. Prve mesece se ni počutila najbolje, za tako počutje pa so poskrbeli hormoni. Poleg tega, da je Ana dokaj visoka, je še prvič noseča, zato je trebušček na začetku malce manjši. "No, zdaj pa že vztrajno raste, dojenček že brca, hkrati pa imam težave pri sklanjanju, vstajanju in ležanju na trebuhu," je zaupala 23-letnica, ki je zaposlena v domu za ostarele na dementnem oddelku. S Tiborjem se naraščaja izjemno veselita, kmalu se bosta udeležila šole za starše, kjer bosta izvedela vse informacije glede poroda.

"Tibor je pripravljen, da me spremlja pri porodu, sama pa za zdaj še nisem sprejela odločitve, ali si to želim. Verjetno pa ne bom hotela biti sama," je iskrena Ana, ki nam je zaupala še to, da je na prvem pregledu pri ginekologinji slednja bila celo prepričana, da bosta mlada zaljubljenca dobila dvojčka.

Isabella bo!

Septembrskega dojenčka pričakuje Iris Mulej, ki s partnerjem Admirjem Barčićem trenutno živi v topli Budvi, kjer se počuti odlično. Svoj trebušček občasno tudi posonči, sicer pa jo že ovira pri neka­terih ženskih opravilih, kot so britju nog, lakiranje nohtov na nogi ter zapenjanju trakcev na čevljih. Prve tri mesece ji je bilo vsak dan pošteno slabo.

"Prehranjujem se spet po starem, nič ne telovadim, občasno me sicer boli križ in me dragi pridno zmasira," pravi Iris, ki že komaj čaka, da pos­tane mama. Poroda se ne boji, o bolečinah in morebitnih komplikacijah pa sploh ne razmišlja. "Radijka Ivjana Banič mi je priporočila akupunkturo za nosečnice, nekaj tednov pred porodom pa bom pila čaj malinovih listov in jedla dateljne, kar naj bi olajšalo in pospešilo naravni porod," pripoveduje temnolaska, ki bo zaradi dobrih porodnišnic in lažjega urejanja dokumentov rodila v Sloveniji, ob njej pa bo Admir, ki ima iz prejšnje zveze že hčerko in se ponovnega očetovstva zelo veseli.

Slovo od atletike

Svojega drugega otroka pa prav tako septembra pričakujeta športnika Marija in Matija Šestak, ki že imata skoraj triletno hčerko Taro. Deklica pridno boža mamin trebušček in razume, da je notri dojenček.

"Občutki pa so drugačni kot v prvi nosečnosti, saj je prvič vse novo in ne veš, kaj pričakovati. Zdaj približno vem in nisem več tako evforična," pravi 37-letna atletinja, ki bo poskušala v drugo čim manj komplicirati. Tudi njun drugi otroček bo punčka in tako se ji je izpolnila velika želja, Matija pa bi bil vesel v obeh primerih. V drugi nosečnosti ima konkretno večji trebušček, ki pa ji za zdaj še ne povzroča težav. "Tokrat nisem tako pridna kot prvič, ko sem redno in prilagojeno telovadila ter imela povsem urejeno prehrano. Bolj sem lena in večkrat se pregrešim s hrano. Nisem obremenjena s kilogrami, mogoče jih bom pridobila malce več kot v prvi nosečnosti," zaupa slovenska rekorderka v troskoku in še doda, da Matija najverjetneje ne bo ob njej v porodni sobi. Vsi trije pa že komaj čakajo prihod malčice, ki si bo, če se bo rodila na predviden rok, delila rojstni dan s sestrico Taro.

Besedilo: Barbara Majič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord