Znani Slovenci ljubijo Tržičanke!

Vir: Lea
25. 6. 2009

Kar nekaj starejših znanih Slovencev je svoje srce predalo ženski, ki prihaja iz Tržiča. Očitno od tam prihajajo same lepotice, kar je še posebej zanimivo, saj je nekoč obstajal gorenjski pregovor, da iz Tržiča še veter ni dober, kaj šele punce.

Starejši Gorenjci se morda še spomnijo teh zbadljivk, ko se je kdo pohvalil, da ima novo punco, ki prihaja iz Tržiča, pa je nazaj dobil: “Ha, saj iz Tržiča še veter ni dober!” S tem se marsikdo ne bi strinjal, sploh pa ne Jonas, Andrej, Boris in Bojan.

Jonas Žnidaršič

Njegovo razmerje s Tržičanko Alenko Kavčič, nekdaj novinarko Kanala A, zdaj pa Televizije Slovenija, se je začelo precej burno. Ko je prvič zanosila, Jonas otroka sprva ni priznal, šele po posredovanju prijatelja in po obisku v porodnišnici se je njun odnos ponovno otoplil.

Še več, lani sta vnovič postala starša in zdaj družinica vse moči vlaga v še zadnje urejanje skupnega doma na Primorskem. Seveda ni treba poudarjati, da je Jonas na svoje tri punce zdaj popolnoma nor in zaščitniški na vsakem koraku. In kaj je znanega o njegovi Alenki?

Prihaja iz Tržiča, kjer je že od malih nog veljala za lepotico in pol. Njena mama in oče sta bila ločena, in še ko je Alenka rodila prvo hčer, je nekaj časa živela pri njej na Deteljici. Alenka je bila že v osnovni šoli glavna zvezda.

Njen vrstnik pripoveduje: “Lepotica šole, urejena in naličena kakor kakšna filmska igralka iz osemdesetih. Kot junakinja iz filma Flashdance – aerobika, gamaše, trak v laseh, pa močna senčka, po možnosti modra, okrog oči in rožnata šminka. Bila je prava zapeljivka, fante je z lahkoto osvajala in zaradi svoje lepote je prav izstopala.”

Boris Cavazza

Pred tedni je odjeknila novica, da je Boris Cavazza po številnih pretresih v življenju ponovno zaljubljen. Seveda gre za lepotico Marjano Hlebš, ki pa naj bi že od nekdaj želela ‘pobegniti’ iz Tržiča, zato se je tudi kmalu preselila v Ljubljano. Je zelo odprta punca, rada se zabava, ima pa še dve sestri. Umetnost ji ni tuja, saj je njen oče slikar, slika pa večinoma tihožitja.

Andrej Šifrar

Tudi boljša polovica priljubljenega pevca Andreja Šifrarja ime korenine iz Tržiča. Temnolaska Tanja Križaj prihaja iz Jelendola pri Tržiču, imela pa naj bi podjetje, ki pomaga starejšim na domu, in je ta tudi strokovno izučena. Zelo jo zanima duhovnost in nad tem je navdušila tudi Andreja.