Znani Slovenci na dopustu: Morje, gore ali kaj tretjega?

Znani Slovenci na dopustu: Morje, gore ali kaj tretjega? (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
4. 8. 2016

Poletni dopust je oddih, ki ga marsikdo čaka celo leto. Nekateri se na morje odpravijo z eno samo misijo, ležati na plaži z vsemi štirimi v zraku. Spet druge pa bolj mika aktivno preživljanje počitniških dni. Na kakšen dopust pa prisegajo znani Slovenci, aktiven ali ležeren?

INES ERBUS

Kratki oddihi namesto počitnic
Mlada pevka Ines Erbus, ki nas je navduševala v oddaji Znan obraz ima svoj glas, si letos daljšega dopusta zaradi zasedenega urnika ne bo privoščila. Vseeno pa vsak prosti dan izkoristi za kratek oddih na morju. "Ogromno lepih destinacij imamo tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem. Trenutno sta mi med ljubšimi Kanegra in Medveja. Obožujem poletje, morje, sonce, morski zrak in dobro družbo. Vse to me sprošča in polni baterije," pove Ines, ki obožuje kombinacijo aktivnega in ležernega dopusta. "Prvo se rada spočijem, nato pa akcija, odvisno tudi, kam se odpravim. Če grem na dopust v tujino, vedno rada raziskujem mesto, kulturo in znamenitosti. Če pa se odpravim na morje samo čez dan, si pa pojem 'Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off ...' Obožujem morje in njegovo neskončnost, tako da mi plavanje nikoli ne uide," pove zgovorna plavolaska in nam zaupa, kaj ji je na dopustu najbolj pomem­bno. "Kopalnica! V zadnjih letih je to prvo, kar pogledam, preden rezerviram, in mora biti sprejemljiva. Ne bom pozabila dopusta nekaj let nazaj, ko sem se morala tuširati v napol zarjaveli kopalnici, kjer so mi družbo delali strigalice in pajki. Nikoli več!" v smehu zaključi Ines.

RADO MULEJ

Poletne avanture
Frizer in igralec Rado Mulej je zagotovo eden od tistih, ki na dopustu nikakor ne mara poležavanja, kajti njegova divja energija ga popelje do marsikatere pustolovščine. "V zadnjem času sem bil nekaj dni v Bovcu, kjer sem užival v raftingu, ziplinu in skoku iz letala s Petrom Polesom. Potem na oviratlonu na Pokljuki, v Portorožu pri Rajku Hrvatiču, v Bešaniji z bratom, svakinjo in nečakom, v Vrsarju in Kopru ter na Krku. Kam vse me bo poletje še poneslo, res ne vem, kot kaže na več lokacij," pove Rado, ki bo poletje preživel tudi delavno, saj bo snemal reklame. Ima veliko družbe in prijateljev, ki ga vabijo, da se jim pridruži. "Imam to srečo, da je moj krog prijateljev in prijateljic zelo zabaven, zato ne poznamo besede dolgčas," zaupa zgovorni Ljubljančan in doda, da mu je na dopustu zelo pomemben tudi počitek. A kljub temu se na koncu izkaže, da od želenega počitka ostane bore malo.

ŽANA POVŠE SALOBIR

Počitek in kulinarika
Pevka Žana Povše Salobir se je pred kratkim vrnila z dopusta v Poreču in na Pagu, ki bo letos verjetno eden in edini, saj jo čaka še ogromno koncertov in projektov. Na morje se je odpravila seveda z možem Danijem in hčerko Kiaro. "Na dopustu smo vsi trije nekako isto naravnani. Tako da se pri vsem strinjamo. Pa naj si bo to ležanje na plaži ali pa 'letanje' sem in tja," zaupa Žana, ki ji vseeno veliko pomeni, da se lahko tudi spočije. "Seveda moram dopust izkoristiti za počitek, ker me moje delo kar konkretno izčrpa, vendar smo zelo aktivna družina, tako da vsak dopust izkoristimo tudi za izlete, razne turistične oglede in seveda športne aktivnosti," pove Žana, ki se je po žgočem soncu odpravila na štiri kilometre dolg izlet na paški trikotnik, kjer naj bi pred 12.000 leti pristali vesoljci. Pokurjene kalorije pa hitro nadomesti z dobro morsko hrano. "Na dopustu si privoščim vse. Kar mi paše, tisto jem. Zelo rada kuham, na morju predvsem morsko hrano. Tako sva s taščo letos naredili školjke na buzaro, ki so bile fantastične, večkrat pa obiščemo tudi kakšno restavracijo ob morju in uživamo v dobri postrežbi," pove Žana, ki si je že dodobra napolnila baterije.

Tekst: Barbara Majič
Foto: osebni arhiv