Znani Slovenci o aprilski muhavosti in prebujanju narave

Znani Slovenci o aprilski muhavosti in prebujanju narave (foto: Tomaž Kos, Matic Gabrijel, Stanko Kozel, Matjaž Očka) Tomaž Kos, Matic Gabrijel, Stanko Kozel, Matjaž Očka
Vir: Lady
25. 4. 2018

Vsaka pomlad nariše nasmeh na obraz ...

Vreme ima name velik vpliv

"Pomlad je moj najljubši letni čas, saj se ozračje ogreje, aprila pa imam rojstni dan. Tople dni rada preživim zunaj na sončku v kakšni kavarni, kjer se 'martinčkam'. Ker pa sem zelo občutljiva, ima vreme name velik vpliv, zato se mi spomladi raven energije kar podvoji," nam je v smehu povedala vse bolj uveljavljena in navihana pevka Anabel.

Več je nasmejanih in vedrih pozdravov

"Končno nas je razveselilo sonce. Res smo ga pogrešali. V trgovinah si ogledujem ležalnike, čeprav jih nimam kam postaviti. Tudi v ljudeh se je zgodil preobrat, kar se čuti v bolj nasmejanih in vedrih pozdravih. Že razmišljam o cvetju na balkonu, korita in lončki so pripravljeni za novo posaditev rož in zelišč. Okna odpiram na široko, da me poboža sonce, sprehodi bodo daljši, misli pa, kljub delu, ki ga je v naši hiši zdaj zelo veliko, prožnejše. Da, potrebujemo svetlobo," o svojih pomladnih občutkih pove prva dama nacionalne radiotelevizije Miša Molk.

Vsaka pomlad nariše nasmeh na obraze

Dneve malenkost pokvarita dež in megla v ljubljanski kotlini

"Pomladni čas je čas veselja, sonca in hkrati muhastega vremena. Število treningov se navadno še poveča, saj se vsem športnim aktivnostim v dvoranah pridružijo treningi in vaje na odprtem. Topleje postaja, kar pomeni, da je super čas, da izkoristiš svež zrak in sonce. Dneve malenkost pokvarita dež in megla v ljubljanski kotlini, vse drugo pa je le en velik plus," pravi mojster akrobacij Filip Kržišnik.

Vsaka pomlad nariše nasmeh na obraze

Alergije so se umirile, tako da je pomlad prijetnejša

"Pomlad mi je zelo všeč, ker to pomeni, da se bliža moj najljubši letni čas – poletje. Dnevi so toplejši in to mi res ustreza. Ker zelo rad športam na prostem, se pomladi vedno razveselim. Sicer pozimi rad smučam, ampak vseeno so mi ljubši bolj vodni, poletni športi. Navadno dobim tudi zagon za kakšno spomladansko čiščenje, čeprav priznam, da bolj redko. (smeh) Če aprila veliko dežuje, se spomladanskemu čiščenju ne morem izogniti, tako da se veselim tistih manj deževnih aprilskih dni. (smeh) Pred nekaj leti sem imel alergije in takrat sem imel spomladi kar nekaj težav. Zdaj pa se je to umirilo, tako da je moja pomlad precej bolj prijetna," nam je zaupal profesor glasbe in mlad glasbeni ustvarjalec Nino Ošlak.

Vsaka pomlad nariše nasmeh na obraze

Ker ne mara zime, čaka pomlad z navdušenjem

"Ker sem Argentinec, natančneje iz Patagonije, mi štirje letni časi niso tuji. Je pa res, da so naše zime izredno mrzle in vetrovne, ne pa tudi zasnežene kot v Sloveniji. Odkar živim v Sloveniji, se nekako vsakič bolj zavedam, da me predolge zime začnejo moriti. Ne maram kratkih in mrzlih dni, zato pomlad čakam z velikim navdušenjem. Spomnim se, kako sem letos (še pred kratkim) odprl oči, ko sem se prebudil, in zaslišal ptičje petje. Nemudoma se je v meni prebudilo veselje in rekel sem si, da pomlad končno trka na vrata. Sem človek, ki zares zaživi šele pod toplim soncem," o pomladi pripoveduje Isaac Palma, ki ob tem še doda: "Sicer pa muhaste aprilske dneve rad preživljam kje v svojem kotičku hiše, kjer nenehno sanjam o novih pesmih in načrtih za prihajajoče poletje. Ob tej priložnosti želim vsem bralcem revije Lady čudovit prehod iz zime v pomlad. Ne dovolite si, da bi vas muhast april odvrnil od dobre volje!"

Vsaka pomlad nariše nasmeh na obraze

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Tomaž Kos, Matic Gabrijel, Stanko Kozel, Matjaž Očka