Znani Slovenci o prvem šolskem dnevu svojih otrok

21. 9. 2017 | Vir: Lady
Deli
Znani Slovenci o prvem šolskem dnevu svojih otrok (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Kar nekaj otrok znanih Slovencev je letos prvič prestopilo šolski prag. Ta dan ni prelomnica le za otroke, temveč tudi za njihove starše, ki navadno ugotovijo, da čas teče nekoliko prehitro.

Maja Štamol Droljc: Hči Dilsi je prvi dan šole težko pričakovala

Hčerka modne oblikovalke Maje Štamol Droljc Dilsi je šest let dopolnila že januarja. "Dilsi je šolo že zelo težko pričakovala. Prvi dan je šla v šolo skupaj s sestrico Žano, ki obiskuje isto šolo, tako da sta obe učenki Walfdorfske šole Savinja v Žalcu. Šola ji ni tuje okolje, saj smo se vpisali že septembra lani in je že prej večkrat šla z mano po sestrico v šolo. Otroci že pred prvim šolskim dnevom spoznajo učitelje in sošolce na igralni urici. Prvi dan je bil zelo svečan. Sicer pa Dilsi ne zna ne brati ne pisati ali računati, saj je bil njen čas do zdaj namenjen predvsem igri. Na šolski torbici ima balerino, saj Dilsi hodi na balet in ga zelo rada pleše."

Boštjan Romih: Še zadnji otrok v šoli

Da čas res prehitro teče, je ugotovil tudi Boštjan Romih, saj je letos na 1. september pospremil v šolo svojo najmlajšo hčer Lilo, saj sta sin Dan in hči Rosa že oba starejša šolarja. "Tokrat smo zadnjič prvič v šoli. No, sodelavci so me takoj opomnili, da se naj raje ugriznem v jezik, saj nikoli ne veš, kaj se bo še zgodilo. (smeh) Lila je šolsko torbico dobila že junija, saj se je šole tako zelo veselila. Moram reči, da jo zelo rada obiskuje. Sem bil pa letos kar malo nostalgičen, saj je prvi šolski vendarle pomembna prelomnica v življenju."

Marjan Novina: Izak v prvi razred, Vitan prvič v vrtec

Pevec Marjan Novina, ki ga bomo lahko poslušali in gledali v letošnji sezoni šova Znan obraz ima svoj glas, je svojega starejšega sina letos z veseljem pospremil v prvi razred osnovne šole. "Najin prvi sin Izak je letos že prvošolček, moram reči, da čas teče res hitro! Nakup šolskih potrebščin, priprave in prvi šolski dan so bili zanimiva dogodivščina. Nekaj novega, tako zanj kot za naju s Petro. Sam imam lepe spomine na OŠ Otočec, kjer sem gulil klopi in usvajal znanje, Izak pa hodi v osnovno šolo v Novem mesto, kjer živimo. Upam, da – vsaj sedaj tako kaže – je željo po znanju 'pobral' po mamici, ki je bila zelo pridna, glasbene gene pa po meni, saj zelo resno igra bobne. Vsak dan je nekaj novega, kar dela življenje zabavno in pestro. Mlajši sin Vitan pa uživa prve dni v vrtcu. Popoldnevi pa so za družinsko srečo."

Eva Jandl