Znani Slovenci podarili svoj nasmeh za projekt Zveze prijateljev mladine

22. 7. 2017 | Vir: Lady
Deli

V Mini teatru se je  odprla razstava umetniških portretov fotografinje Urške Košir v sklopu dobrodelnega projekta Naj nasmeh 2017 za Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje. V letošnjem letu so se vabilu k sodelovanju spet odzvali marsikateri znani Slovenci in Slovenke, ki smo jih srečali tudi na slavnostnem odprtju.

Pevka z žametnim glasom in prav posebnim nasmehom Alenka Godec, Vasilij Žbogar, najbolj nasmejan slovenski jadralec, olimpijec in večkratni dobitnik kolajn na velikih športnih tekmovanjih, 'čuk' Jernej Tozon, ki z nasmehom topi predvsem ženska srca, Demeter Bitenc, nasmejana starosta slovenskega filma in igre, Savina Atai, ki večinoma hodi z navzgor privihanimi ustnimi kotički, nasmejana voditeljica in športna motivatorka Betka Šuhel Mikolič ter Irena Yebuah Tiran, operna pevka z najbolj bleščečim nasmehom daleč naokrog, so le nekateri, ki so svoj nasmeh v zadnjih letih podarili v dobrodelni namen.

"S fotografinjo Urško Košir smo v preteklosti že večkrat sodelovali. Urška je odlična umetnica in ima veliko srce. Ko je bila letos spet pobudnica projekta Naj nasmeh, ki smo ga prvič zelo uspešno izpeljali že leta 2014, smo se na povabilo k sodelovanju v letu 2017 z veseljem odzvali," dodaja Anita Ogulin, predsednica komisije za humanitarna vprašanja pri ZPM Slovenije.

Pester program obogatilo nasmejano in sproščeno vzdušje

Po uvodnem nagovoru voditelja Sebastjana Vovka in fotografinje Urške Košir je besedo prevzel gospod župan Zoran Janković in povedal, da je Ljubljana častna pokroviteljica in podpornica projekta iz več razlogov, med drugim zato, ker gre za pozitiven projekt, ki širi nasmehe in dobro energijo.

V večeru je nastopila plesna skupina trebušnih plesalk pod vodstvom koreografinje Mance Pavlič, pozneje pa se je celotno dogajanje preselilo v preddverje Mini teatra in na Križevniško ulico, ki je v zadnjih letih pridobila sloves pomanjšane slovenske različice slovitega pariškega umetniškega predela Montmartre. Za slastno pogostitev, ki je pričarala mnogo nasmehov na obraze gostov, so poskrbeli izključno slovenski pridelovalci hrane: ekološki namazi Zlati Ghee, ekološko vinogradništvo Rodica, ekološki kruh Deveta vas, paradižniki Lušt, čokoladnici Lucifer in Da Ponte.

A. K.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan