Znani Slovenci v podporo hokejistom

5. 5. 2017 | Vir: Lady
Deli
Znani Slovenci v podporo hokejistom (foto: Miško Kranjec)
Miško Kranjec

302 dneva pred slovesnim odprtjem so se na Bledu novinarjem predstavili člani hokejske reprezentance Slovenije, kandidati za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu 2018. Čeprav bo hokejski turnir osiromašen in brez najboljših hokejistov sveta, saj so lastniki klubov, ki nastopajo v ligi NHL, sklenili, da prihodnje leto ne bodo prekinili tekmovanja v tej najmočnejši ligi na svetu, bodo tudi tokrat oči svetovne javnosti uprte v hokejske akterje.

Čeprav brez Anžeta Kopitarja, bodo slovenski oklepniki storili vse, da ponovijo uspeh iz iger v Sočiju, ko so z izvrstnimi igrami in odličnim sedmim mestom presenetili prav vse. Tudi na Bledu so slovenski igralci v en glas zagotavljali, da bo tudi v Pjongčangu Slovenija povezana in združena.

V nadaljevanju druženja s sedmo silo je bila podpisana sponzorska pogodba z družbo Coca-Cola. The Coca-Cola Company na globalni ravni podpira olimpijske igre že od leta 1928 in je ponosni partner štafete olimpijske bakle od leta 1992. S podporo Mednarodnega olimpijskega komiteja ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem in širi olimpizem med milijoni potrošnikov po vsem svetu skoraj 90 let. "Odločitev, da podpremo olimpijske sanje tudi v Sloveniji, je torej logičen naslednji korak. Aprila začenjamo nacionalno pobudo #Vednopodpiraj, s katero želimo spodbuditi slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje s slovenskimi športnimi junaki, in predvsem, da jih ves čas brezpogojno podpirajo – med vzponi in padci," je poudaril Luca Santandrea, direktor franšize za Hrvaško, Slovenijo in Bosno v Coca-Coli Adria.

slovenski hokejisti

V Budimpešto odpotovali z vlakom

Člani slovenske hokejske reprezentance so prejšnji teden z ljubljanske železniške postaje odpotovali v Budimpešto na tekmo z domačo reprezentanco. Tekma v madžarski prestolnici je bila ena izmed pripravljalnih za svetovno prvenstvo elitne divizije, ki bo od 5. do 21. maja v Parizu in Kölnu. Praznični ponedeljek je na ploščad železniške postaje privabil tudi lepo število predstavnikov sedme sile, odhod hokejistov pa sta pospremila predstavnika Slovenskih železnic, Miha Butara, pomočnik generalnega direktorja, in Miloš Rovšnik, pomočnik direktorja družbe SŽ - Potniški promet. Nekaj reprezentantov je izkoristilo priložnost, da mednarodni vlak Citadella ustavi tudi v Celju, zato so se preostali ekipi pridružili nekoliko pozneje. Slovenske železnice tako še naprej ostajajo zvest partner Hokejske zveze Slovenije. Oba partnerja si prizadevata za odgovoren odnos do okolja ter trajnostno rabo energije. Članska hokejska reprezentanca tako tudi v sezoni 2016/17 na tekme potuje z najčistejšo obliko javnega prevoza, z vlaki Slovenskih železnic.

V Pariz po zmago

Slovenci bodo v elitni skupini igrali v Parizu, v areni AccorHotels, kjer je po prenovi prostora za kar 14.500 gledalcev. Pariz bo maja zagotovo zelo obiskano mesto, med obiskovalci bo mnogo slovenskih navijačev, za Rise pa so moči združili tudi številni znani obrazi, ki krepijo navijaško vzdušje pred televizijskimi ekrani.

Šport TV bo med svetovnim prvenstvom v hokeju nasmejal in razveseljeval gledalce s simpatičnimi podpornimi videi ambasadorjev. Vsak izmed teh je tako ali drugače povezan s hokejem – nekateri ga igrajo rekreativno, drugi profesionalno, spet tretji so zvesti hokejski navijači. Od prvega do zadnjega pa jih povezuje velika ljubezen do hokeja. Ambasadorji, ki so zaigrali 'Svetovno melodijo hokejskega ploščka na Šport TV' in s tem prispevali, da bi čim več Slovencev navijalo za Rise, so Grega Skočir, Goran Breščanski, Miran Miki Vlahovič ter njegov sin Mark Vlahovič, Robert Pečnik Pečo, Martin Janežič Buco (glasbenik), Tadej Bricelj, Miha Deželak in simpatični Tilen Grah.

slovenski hokejisti

Robert Pečnik Pečo je hokejski navdušenec že vrsto let: "Sem navijač že vse večne čase. (smeh) Moj 13-letni sin igra hokej že osem let, jaz sem na ledu zgolj rekreativno. Hokej spremljam redno, tudi v tujino se odpravim, zato bom maja spremljal vse tekme Risov in upam, da bo našo reprezentanco podprla vsa Slovenija!" Profesor tolkal in glasbenik, ki sodeluje s številnimi znanimi skupinami, Martin Janežič Buco, hokeja ni igral nikoli, je pa zato ljubezen do športa toliko večja: "Hokej sem začel spremljati, ko sem spoznal nekdanjega profesionalnega hokejista Luko Žagarja. Zvestobo hokeju pa sem 'obljubil', ko sem enkrat po naključju spoznal hokejsko ekipo na jadranju. Moram priznati, da so fantje res iz pravega testa. Šport me je osvojil, zato sem z veseljem pristopil k projektu Šport TV ter zaigral svetovno melodijo hokejskega ploščka. (smeh)"

A. K.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan