Znani Slovenci z dobrimi deli pomagajo živalim

Znani Slovenci z dobrimi deli pomagajo živalim (foto: Nejc Fon) Nejc Fon
Vir: Story
25. 3. 2017

V Mariboru že nekaj časa deluje zavetišče za živali, kjer se nenehno spopadajo s prezasedenostjo.

Zapuščene in zavržene živali tam najdejo začasen dom v upanju, da bodo nekoč našle dobrega lastnika. Na pomoč so jim pred kratkim priskočili znani Mariborčani, ki so znova odprli tovrstno problematiko. Tanja Kocman, Mihaela Margan Kocbek, 6Pack Čukur in Tim Kores - Kori so zavetišču za živali Maribor darovali hrano, priboljške, opremo in igrače.

K dobrodelnosti jih je spodbudilo podjetje Premium Pet, ki skrbi za njihove hišne ljubljenčke: Čarlija, Ajšo, Tončija, Spira in Loli. "Hrana je v zavetišču zelo dobrodošla in vsi skupaj se zavedamo, da je to, kar smo naredili, delček v primerjavi s tem, kar vse te zapuščene in zavržene živalce potrebujejo," je povedala Miša, ki z zavetiščem sodeluje že vrsto let. "Sama sem organizatorka Tačkovega teka v Mariboru, s katerim smo že zbirali sredstva in hrano, potem smo sodelovali pri številnih akcijah, s katerimi smo jim poskušali pomagati. Zdaj sem vesela, da nam je znova uspelo združiti moči in s trgovino Premium Pet podariti več kot 500 kilogramov hrane," je še dodala Miša.

Tudi Tanja Kocman ima posvojenčka iz mariborskega zavetišča za živali, zato ji je bilo še toliko huje, ko sta se s Čarlijem vrnila. "Čarli prihaja iz zavetišča, zato sem se z veseljem odzvala povabilu podjetja Premium Pet, da podprem njihovo akcijo. Ko sem prišla v zavetišče, so me oblile solze, vsi ti pogledi želja po ljubezni. Res moramo nekako pomagati tem živalim," je povedala Tanja. Njen radijski kolega in glasbenik Tim Kores pa se je odločil, da bo prevzel botrstvo še na daljavo. In tako je postal skrbnik za kužka Dastija. "Ljudi je treba spodbujati, da ne kupujejo živali, ampak pridejo v zavetišče in morda tukaj najdejo svojega ljubljenčka," je še dodal Tim.

Andreja Korenčan

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story12/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 12/2017

Story 12/2017, od 16. 03. 2017