Znani Slovenci z navdušenjem uporabljajo YouTube

Znani Slovenci z navdušenjem uporabljajo YouTube (foto:  Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
24. 5. 2017

Čeprav je YouTube v zadnjem času ena izmed bolj priljubljenih platform za prodorne neprepoznave ustvarjalce, se na njej najde tudi kar nekaj znanih imen, ki želijo svoje delo predstaviti širši množici.

Od športnikov, blogerjev, ustvarjalcev, glasbenikov ... Vsi se zavedajo, da je tudi na družabnih omrežjih treba iti v korak s časom. Tega se zavedajo tudi slovenski estradniki, saj jih je kar nekaj svojo kariero začelo prav z objavljanjem videoposnetkov na tej spletni platformi, med drugim tudi Gojko Ajkula in Luka Marčetič.

Alenka Košir: Šport in zdrava prehrana

Alenka, ki je že pred leti predstavila svojo vrsto športnih treningov, svoje kuharske in telovadne recepte deli tudi v video obliki. Kot pravi, je njen kanal namenjen športu, gibanju, treningom, zdravi prehrani, ritmiki, baletu in koreografiji, v zadnjem času pa se je posvetila predvsem ustvarjanju video receptov. 

Alenka Košir

Sanja Grohar: Moda, lepota in potovanje

Sanja se tako na svojem YouTubu kot tudi na blogu posveča temam s področja mode in lepote. V svojih videoposnetkih se je tako že prepustila umetniškim rokam svojega fanta in prijateljic, ki so jo naličili tudi s prevezanimi očmi, razkriva tudi skrivnosti svojih fotografij na družabnih omrežjih pa oblikovanja pričeske ter stiliranja in ne nazadnje užitkov, ki sta jih z zaročencem deležna na potovanjih. 

Sanja Grohar

Miha Žvižej: Vsakdan športnika v tujini

Miha Žvižej je med rokometaši prvi, ki se je odločil za snemanje svojega športnega dne. "Moja ideja pa ni bila samo dokumentacija mojega življenja, ampak tudi resno ustvarjanje v svetu videa in ne nazadnje ustvariti skupnost, ki je vseeno drugačna, kot je tista na Facebooku ali Instagramu," je povedal športnik, ki si z video ustvarjanjem pestri tudi 'samotne' dneve v Franciji, saj ga žena in enoletna hčerkica čakata na Danskem. V njegovih posnetkih lahko prisostvujemo ob njegovih podvigih z opremo, kuhanjem, izletih in tekmah.

Miha Žvižej

Anja Baš: Glasba in tehnika tapkanja

Glasbenica je v resnici čisto sveža youtuberka, saj je serijo videoposnetkov začela objavljati na zaključku aprila. Čeprav Anjo poznamo kot glasbenico, pa se na portalu YouTube predstavlja kot mojstrica tehnike, ki se imenuje 'tapkanje', saj v video posnetkih razlaga o tehniki, načinih in njenih učinkih. "Tapkanje je tehnika, s katero sem si spremenila življenje na boljše. Odkar tapkam, se je v mojem življenju spremenilo vse," je samozavestno povedala Anja in dodala, da lahko s tapkanjem vzameš odgovornost zase in za svoje zdravje.

Jurij Tepeš: Dogodivščine s treningov in druge športne vrline

Skakalec je ugotovil, da je njegovo življenje lahko javnosti zanimivo tudi tedaj, ko vanj na skakalnici niso usmerjene kamere največjih športnih televizij. Na svojem YouTubu namreč objavlja svoje športne podvige, tudi tiste, v katerih se ne poteguje za zlate kolajne. Na njegovem kanalu YouTube tako lahko na primer doživimo hitro vožnjo z gokarti in avtomobili, skok s planiške skakalnice, Jurij pa nam z dronom v posnetkih razkaže tudi prelepo slovensko pokrajino.

jurij tepeš

Lea Filipovič - LepaAfna: Radijsko in teve kariero dopolnjuje s kanalom na YouTubu

Radijska in teve voditeljica Lea Filipovič, od nedavnega pa tudi nova modna ocenjevalkav reviji Nova, je svoj prvi video na YouTube naložila pred dvema letoma in že hitro ugotovila, da ji je ta način komunikacije pisan na kožo. Vse od tedaj velja za eno izmed najbolj priljubljenih slovenskih lepotnih in modnih youtuberk, saj ji sledi skoraj devet tisoč oboževalcev. Sledilce je v preteklosti sicer najbolj prepričala z objavo posnetka, v katerem pojasnjuje, kako do popolnih kitk v slogu sester Kardashian, in si z njim prislužila skoraj šestdeset tisoč ogledov.

Lepa Afna

Kaja Milanič