Znani Slovenci za pomoč hrtom

29. 12. 2015

Društvo Hrtji svet Slovenije z dobrodelnim koledarjem pomaga hrtom, lurcherjem in podencom v stiski ter jim išče odgovorne in ljubeče posvojitelje ter tople domove.

Društvo se po svojih najboljših močeh trudi pomagati odsluženim hrtom pa tudi zavetiščem in prostovoljcem na Irskem in v Španiji, od koder prihajajo hrti v Slovenijo.

Tako so donacije društvu nujno potrebne, če želijo zagotoviti še kakšen začasen dom hrtom, ki morajo nujno zapustiti zavetišče, pa tudi za njihovo oskrbo in drage veterinarske preiskave. Eden izmed virov donacij za društvo je koledar Hrtji svet, ki ga vsako leto izdajo s tem namenom in ponudijo kot priložnost, da vas vsaj nekaj njihovih posvojenčkov razveseljuje vsak dan v letu. Vsako leto k sodelovanju povabi posvojitelje oz. njihove posvojene pse, letos pa so vključili tudi znane Slovence, ki podpirajo njihovo poslanstvo. Skupaj z društvom so združili moči z namenom storiti nekaj dobrega za hrte, ki v zavetiščih željno čakajo na svojo priložnost za lepši jutri. Tako je nastal svež, barvit in edinstven koledar za leto 2016, pod katerega se je kot fotografinja podpisala Urška Košir.

Tako strani koledarja, ki ga lahko naročite na elektronskem naslovu narocila@hrtjisvet.org, krasijo znani obrazi, med drugim igralka Lucija Ćirović, borec Denis Porčič Chorchyp, voditelj Miha Šalehar, pevec Jernej Tozon, igralka Katarina Čas in drugi, ki so tudi svoj dom odprli za štirinožne ljubljenčke.