Znani Slovenec delil svojo izkušnjo s covidom: "Bil sem fizično utrujen, potreboval sem veliko spanja in počitka ..."

Znani Slovenec delil svojo izkušnjo s covidom: "Bil sem fizično utrujen, potreboval sem veliko spanja in počitka ..." (foto: Lea) Lea
29. 10. 2020

Taiji Tokuhisa, ki ga poznamo kot voditelja in podjetnika, se je oglasil preko Facebooka in podrobno opisal, kako se je počutil, ko je zbolel. 

Med drugim je poudaril, da s svojim zapisom hoče pomagati drugim. "21.10. sem začutil rahlo nelagoden občutek v mišicah hrbta, misleč, da sem presedel preveč ur za računalnikom in temu nisem dajal velikega pomena. Utrujenost se je stopnjevala, proti večeru me je začelo mraziti in nobena deka in termofor me ni pogrel. Takoj sem aktiviral termometer, ki je najprej pokazal 36.8C , a že čez dve uri visoko 38.5C temperaturo," je zapisal.

Vročini se je nato pridružil močan glavobol, sledila je neprespana noč in neprespan naslednji dan. Druga noč je bila prijaznejša, saj je lahko nekaj ur odspal.

Tretji dan po prvih znakih okužbe je ugotovil, da z njegovim vonjem nekaj narobe. Osebno zdravnico je poklical takoj ob pričetku simptomov, a je bil presenečen, ko je dobil termin za test - najhitreje 6 dni po pričetku simptomov. "Vendar glede na visoke številke okuženih, ki nas spremljajo te dni, je to povsem sprejemljivo," je dodal Taiji, ki pravi, da je bil postopek testiranja tekoč. Pohvalil je zdravstvene delavce, ki so kljub razmeram prijazni in dostopni.

Poudaril je še, da je od februarja dalje upošteval vse ukrepe in priporočila, a je virus vseeno prišel do njega. Na koncu je opozoril še na eno dejstvo: "Žal se še vedno veliko ljudi obnaša kot da virusa ni in ta brezskrbnost in aroganca je tisto kar ta virus obožuje in se zato tako hitro širi. Na srečo sem virus prebolel brez težjih posledic in v zavetju toplega doma. Luksuz, ki ga marsikdo ne bo imel, zato pamet v roke, pazite nase in vse, ki jih imate radi."

 

Covid19 pozitiven➕! Odločil sem se, da delim svojo izkušnjo in...

Posted by Taiji Tokuhisa on Wednesday, 28 October 2020