Znani so finalisti oddaje Zvezde plešejo!

21. 5. 2018
Deli
Znani so finalisti oddaje Zvezde plešejo! (foto: POP TV)
POP TV

V polfinalni oddaji Zvezde plešejo se je poslovila Rebeka Dremelj. Tako so finalisti postali: Natalija Gros in Miha Perat, Gašper Rifelj in Maja Geršak ter Gorka Berden in Andrej Rebula.

Finalna oddaja, v kateri se bodo pomerili trije pari, bo na sporedu v nedeljo, 27. maja, ob 20. uri. V prvem delu oddaje bo vsak par odplesal ples, za katerega sodniki menijo, da je bil njihov najšibkejši, tako da je pred njimi t.i. popravni izpit. Po prvem delu bo glede na število seštevka točk sodnikov in gledalcev en par izpadel, dva pa se pomerita v superfinalni točki, za katero sta si sama zbrala glasbo in ples.

Natalija Gros in Miha Perat

Natalija Gros, Miha Perat

Natalija, vstopila si v finale. Si na začetku oddaje Zvezde plešejo to pričakovala? Kako vidiš svoj razvoj skozi oddaje?

Nisem pričakovala, sem si pa zelo želela, tako da se mi je želja uresničila in sem zelo vesela.

Miha, kako pa si ti videl njen napredek?

Pri vsakem plesu sem videl njen napredek, a seveda so ves čas tu tudi nihanja v kondiciji in vztrajnosti. To so vse normalne stvari pri takšnem športu, tako da je nihalo tudi pri Nataliji, a na koncu je vedno od sebe iztržila tisti maksimum, ki ga je lahko.

V katerem plesu sta najbolj uživala?

Natalija: Zelo všeč so mi temperamentni plesi, tako da sta to zagotovo paso doble in argentinski tango. Ogenj in strast – to sem jaz, tako da mi je to všeč in rada izrazim tudi skozi ples.

Miha: Natalija je zelo lepo povedala in tudi v meni je paso doble. To je tisti ples, ki ga čutim z vsem kar sem in mislim, da sem ga uspel tudi Nataliji delček predat. Ob tem lahko še dodam, da sem jo imel tako res možnost spoznati, ne samo pred televizijo, kot jo ljudje poznajo, ampak tisto gorečo Nataljo.

V finalni oddaji je pred vami »popravc«. Kako gledaš na to, da boš morala še enkrat odplsati ples, ki ti je delal največ preglavic?

Zelo sem radovedna, kaj bom dobila. Vsekakor pa sem bom maksimalno potrudila, da bo to moja vstopnica v polfinale, saj si res želim odplesati svojo superfinalno točko.

Miha, s tem vstopom v finale – finalist si bil tudi lani, si najuspešnejši plesalec oddaje Zvezde plešejo ...

Ja, to mi je že kdo omenil, ampak tu gre seveda tudi zahvala lanskoletni plesalki Maji Martini Merljak in letos Nataliji.

Pa vseeno, verjetno si dober mentor?

(vskoči) Natalija: Vsekakor. Mislim, da se je premalo pohvalil. Njegove koreografije so zlata vredne, njegovo znanje je res zelo modro in njegova potrpežljivost je ... tu lahko rečem samo vav.

Miha: Hvala. No, mogoče res premalo skormno na to gledam in moram pobrskati po svoji notranjosti ter biti sam sebi v ponos.Že 30 let sem v plesu in nanizal sem veliko lepih rezultatov in če to na uspešen način predajam naprej, je to to.

Gašper Rifelj in Maja Geršak

Gašper Rifelj, Maja Geršak

Gašper, vstopil si v finale. Kako vidiš svojo enajstedensko pot?

Že na začetku sem povedal, da si želim plesai v vseh oddajah in ta želja se mi je izpolnila. Plesala bova v vseh oddajah. Srečen sem, da je ves trud, ki sva ga vložila, poplačan. Zelo sem ponosen na Majo, ki mi od samega začetka daje močno podporo in brez nje zagotovo ne bi prišel do tu.

Maja, kako ti vidiš njegov razvoj?

Kot je že rekel, na začetku je poveda, da si želi priti do konca. Ko človeka ne poznaš, ne veš, kako in kaj, tako da je to kar velik pritisk, ampak sem hitro ugotovila, da je temu 100 odstotno predan in da ima talent, tako da je bila možnost napredka ogromna. Napredoval je gibalno in komunikacijsko. Tudi nastop je izboljšal in prav to komentirajo tudi sodniki. Vedno bolj je prepričljiv in ne naredi le plesni nastop, ampak celoten šov.

Gašper, pred tabo je »popravc«. Za enkrat še ne veš kateri, ampak ali te je kaj strah, kaj ti bodo povedali?

Ne. Tako kot do zdaj, bom poskušal ples sprejeti. Seveda si želim, da bi bil kakšen hitrejši ples kot je jive, ampak kar koli bo, bom zagrabil in verjamem, da bova super naredila. Toliko bolj se bom potrudil tudi zato, ker si želim vstopiti v superfinale in odplesati ples, ki sva si ga sama zbrala.

O »popravcu« smo zdaj že povedali nekaj besed, kaj pa morda tisti najljubši ples?

Gašper: Meni je bil vsak ples zase super, ampak najbolje sem se počutil v osmi oddaji v paso doble. Tudi tango mi je danes dal podobne občutke, tako da sta bila to moja najljubša plesa.

Maja: Jaz imam rada senzitivne plese, tako da sta mi je bila argentinski tango in rumba res zelo všeč. Ampak če pomislim, sem z Gašperjem začutila vsak ples. Vsako nedeljo je bil vsak ples nekaj posebnega.

Maja, še vprašanje zate. Lani si izpadla v prvi polovici, letos finalistka. Kakšni so pa to občutki?

Seveda sem si tudi jaz želela izkusiti, kako je, če kar gre in gre. Zelo sem vesela, da kar gre in vem, da gre zaradi Gašperja, ker on mi verjame in gre z mano. Odlično sodeluje z mano in zelo uživam.

Je Maja odlična pedagoginja?

Ne bi mogel dobiti boljše plesalke in kar mi je najbolj pomembno ob tem, da sva se noro poštekala. Dihava kot eno in potem se na parketu vidi, da sva se res dobro povezala.

Gorka Berden in Andrej Rebula

Gorka Berden, Andrej Rebula

Gorka in Andrej, za vstop v finale sta se pomerila z Rebeko in Tomažem v Dance offu. Sta bila kaj živčna?

Gorka: Last but not least pravijo Angleži. Zelo sva vesela, čeprav to za seboj prinese tudi neverjetni pritisk. Moram priznati, da me kar precej skrbi in bo teden norišnica. Odpovedano je vse in cel teden se bom posvečala samo Zvezdam plešejo. Še enkrat bom poskusila narediti najboljše in zraven uživati.

Andrej, kako vidiš Gorkin napredek skozi enajst tednov. Omenjal si že njeno hojo na »o« ...

Njen napredek je izjemen. Moje mnenje je, da je ona tekmovalka, ki je najbolj napredovala v tem šovu.

Gorka, si pričakovala, da lahko to vse iztisneš iz sebe ali je to Andrejevo maslo?

Andrej je v zelo veliki meri zaslužen za to. Iskreno. Jaz si na začetku nisem mislila, da sem jaz sposobna odplesati takšen koreografije. Predvsem pa nisem pričakovala takšnega napredka pri sebi, ki ga jaz dejansko čutim in vidim. Navdaja me s ponsom in zadovolstvom.

Pred tabo je »popravc«. To je en takšen nehvaležen ples ...

Se ga kar bojim in mam občutek, kaj bo. Potrudila se bom, da bo bolje, ampak pritiske čutim iz vseh strani. Pa še utrujenost se nalaga, amapk potrudila se bova, da dava vse v ples. Vse svoje telo in čustva.

Zdaj smo govorili o popravcu, kaj pa najljubši ples sezone?

Gorka: Najbolj sem uživala v četrti oddaji v charlestonu. Bila sem v nekem psiho-fizično dobrem stanju. Šla sem na vse, imela sem se dobro, plesalci so bili na odru, všeč mi je bil ples, dobra glasba je bila ... Nekako se je vse poklopilo.

Andrej: Jaz mislim, da je bil tisti nastop zelo razbremenjen. Eno oddajo prej sva bila na izpadanju in takrat sva si rekla, ok, s takim plesom sva bila na izpadanju, dajva zdaj uživati. Potem se je pa vse poklopilo, saj sva imela dober komad, imela je lepo rumeno mladostno obleko, ker je imela pred tem parkrat malo manj mladostno, in je zaživela zadeva. Zelo razbremenjena sva bila in sva uživala.

Andrej, lani si izpadel v deveti oddaji, letos je tu finale. S tem rezultatom si nekako drugi najuspešnejši plesalec. Ti to laska oziroma kakšni so občutki?

Mi je v veselje in ponos, da sem v obeh sezonah zaplesal tkao daleč. A bolj kot na rezulrate sem ponosen na nastope, saj se mi zdi, da uspem dati v koreografije neko rdečo nit in te obdržijo zgodbo. To se vedno trudim in upam, da je to vedno videti.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan