Znani so nam zaupali, kakšne smučarske načrte imajo

Družina Jezeršek je letos že drugič na Krvavcu organizirala Gourmet Cup. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
7. 2. 2017

Pretekli teden se je delček uredništva odpravil na Krvavec. Pa ne na smučanje, ampak na nekaj, kar vsaj v tujini hodi s smučarijo z roko v roki. Gourmet Cup, ki ga je na plaži Krvavec letos že drugič organizirala družina Jezeršek, je na sončen ponedeljek na bele strmine zvabil številne Slovence, med njimi nekaj znanih obrazov, ki smo jih povprašali, kakšni so njihovi načrti za prihajajoče zimske počitnice.

To, da smo Slovenci smučarski narod, očitno še vedno drži. Vsaj kar se tiče ljubezni do spremljanja tega športa, saj je v resničnosti časa za tedenske oddihe, kot smo jih bili vajeni v preteklosti, čedalje manj in manj. O tem je spregovoril tudi Martin Jezeršek, ki se tako kot številni gostinci srečuje s pomanjkanjem časa za kvalitetno druženje na smučiščih. "Gourmet Cup je dogodek, ki združuje prijetno s koristnim. Osrednja zgodba je namreč druženje s chefi, gostinci in vinarji, saj v zasebnem življenju nimamo ravno veliko časa za druženje," nam je namreč povedal Martin in dodal, da je prav zatišje v gostinstvu tudi na neki način razlog, da se je dogodek ustalil v dnevih sredi januarja. "Zdaj imamo čas in priložnost, da se dobimo, da se imamo dobro in da se malce podružimo," je pojasnil in dodal, da za daljše smučarske počitnice sicer ni časa, da pa si že dlje časa želijo s Tomažem Kavčičem obiskati dogodek, podoben Gourmet Cupu. "Že dolgo se pogovarjamo, da bi se odpravili v Cortino d'Ampezzo, kjer je podoben dogodek. Tudi tam si želimo še kaj poskusiti," še pojasnjuje.

Sicer pa se s podobno zasedenim urnikom srečuje omenjeni gostinski kolega z Zemona, Tomaž Kavčič. "Rad bordam in upam, da se bom prihodnje leto na tekmovanju Gourmet Cup lahko spustil z bordom," nam je razkril in dodal, da so se januarji v zadnjih letih glede dela precej spremenili. "Ne vem, kako je pri drugih, ampak pri nas imamo vse leto polno. Januar ni več tisti mesec, ki bi veljal za bolj mirnega, saj se je prav v januar zdaj preneslo veliko dogodkov, ki so sicer potekali decembra," nam je namreč povedal.

Na dogodku smo ujeli nekdanjo smučarko in sedanjo gostinjsko Alenko Dovžan, ki se užitkom na belih strminah ne predaja tako pogosto, kot bi si morda predstavljali. "Letos ne načrtujemo nobenega smučarskega oddiha. Na Krku imamo vikend in navadno se odpravimo tja. Moram reči, da sem imela v življenju dovolj zime. Zelo srčno si želim, da se nobeden od otrok ne zastrupi s smučarijo," nam je namreč povedala simpatična Alenka in dodala, da kot družina sicer kdaj pa kdaj stopijo na smuči. "Seveda smučajo, tudi tekamo na smučeh ... Zima nam je pri srcu, ni pa nihče takšen entuziast, da bi si neskončno želel smučati. Otroka sta morda za to še malce premajhna - sin se je zdaj odločil za nogomet, hčerka pa trenutno še malo tava. Sicer ima idejo, da bi smučala, ampak mami nad tem ni preveč navdušena," še pojasnjuje.

Se pa že dolgo po smučišču ni spustil kuharski ustvarjalec iz Unionovega Ateljeja Jorg Zupan, ki priznava, da se veliko bolje kot na smučeh znajde v kuhinji. "Nazadnje sem bil na smučeh pri sedmih letih," nam je namreč povedal in dodal, da je vse od časa, ko se je zaljubil v kuhinjsko ustvarjanje, veliko raje kot na snegu za štedilnikom.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story06/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 06/2017

Story 06/2017, od 02. 02. 2017