Novi obrazi šova Znan obraz ima svoj glas!

Žana Povše Salobir (foto: Sašo Radej, Primož Predalič, osebni arhiv, Tibor Golob) Sašo Radej, Primož Predalič, osebni arhiv, Tibor Golob
1. 3. 2015

Predstavljamo vam znane obraze, ki so se uvrstili v letošnji izbor sodelujočih pri oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki je na Pop TV prejšnjo sezone podrla vse rekorde gledanosti in vso pomlad navduševala slovensko občinstvo.

Tim Kores od šova pričakuje veliko zabave in tudi dela.
Simon Vadnjal, pevec skupine Cover Lover.
Vesna Zornik, pevka Katalene
Nuška je spremljala že prvi šov in je navdušena nad transformacijami.
Kataya se je nekoč že preoblekla v pevko Tajči.
Frenk Nova je vedno za kakšne nove norčije in dogodivščine.
Klemen Bunderla je nekoč nastopal na vaških veselicah.

Bo novopečeni osmerici uspelo doseči visoka pričakovanja in se prav tako izkazati v svojih pevskih imitacijah svetovno znanih zvezd? Vsekakor bo en obraz poznan še od lani – to je voditelj, ki je poskrbel za sproščeno vzdušje in v vsako oddajo vnesel tudi kanček humorja – priljubljeni Denis Avdić.

Pa si poglejmo, kdo je tako pogumen, da bo naslednje mesece vsako nedeljo v živo pred kamero prepeval in se transformiral v najbolj nenavadne like, ki so zaznamovali svetovno in domačo glasbeno sceno. Imena so vsekakor poznana in že uveljavljena, vsaj v glasbenem smislu.

Simon Vadnjal

Eden izmed njih je Simon Vadnjal, najbolj znan kot pevec skupine CoverLover. Šov mu predstavlja nov izziv v glasbeni karieri, kjer se bo treba dokazati predvsem samemu sebi, pa tudi kolegom nastopajočim, žiriji in ne nazadnje gledalcem.

Od šova pričakuje veliko novega znanja na vseh področjih, saj bodo imeli mentorje – od plesa, pevskih tehnik pa do nastopanja pred kamero. Vadnjalu je bila ljubezen do glasbe položena v zibelko, njegov nono, cerkveni organist, je igral 13 instrumentov. Razen nekaj sezon obiskovanja ur zborovskega petja v osnovni šoli je glasbeni samouk. Do zdaj je deloval v skupinah Superlizo, Dropped D in Porko Trio, fokus zadnjih treh let pa je posvečen ustvarjanju in koncertiranju s skupino CoverLover.

Presenečenj je sicer vajen: "Sredi špila pred nekaj tisoč ljudmi na brucovanju je na oder prišla oboževalka, ki je preplezala varnostno ograjo, skočila na oder in v zanosu zmagoslavne evforije zagrizla v peto škornja. Bolelo seveda ni nič, sem pa po mojem dobil na obrazu izraz zmedenega telička," se pošali simpatični Simon.

Vesna Zornik

Druga kandidatka je Vesna Zornik, znana kot karizmatična pevka pri skupini Katalena. Pravi, da je glavni adut oddaje zagotovo pozitivna energija, ki je sevala iz celotne lanske ekipe. Vesela je, da bom letos del te karavane. Ve, da je pred njo velik izziv: "Mislim, da se bomo letos morali vsi še bolj potruditi.

Biti vsak teden v drugi koži je zelo zahtevna naloga in predstavljam si, da bodo v tej sezoni izzivi še težji, preobrazbe še bolj fascinantne. No, vsaj upam na to." Še nikoli ni nikogar imitirala, bo pa to vzela kot priložnost, da se ogromno nauči.

Nuška Drašček

Malce nenavadno je, da je ta izziv sprejela tudi Nuška Drašček. Sicer visoko izobražena klasična sopranistka se najbolj veseli preobrazb. Mamica se lahko pohvali z veliko pevskimi izkušnjami: "Pojem od malih nog, začela sem v zborih, nato šla v solo kariero in se pred kakšnimi 11 leti lotila še solo petja s prof. Matjažem Robavsem, tako da mi je petje res velik del življenja in je tudi moj poklic, ki ga noro rada opravljam."
Spominja se prve sezone šova: "Zelo mi je bila všeč Eva Hren, sploh kot Marjana Držaj, sezula me je Natalija Kolšek kot AC/DC, da Foglovega Pavarottija niti ne omenjam ... Nekaj krasnih transformacij je bilo!" Tudi Nuška ima svojstvene izkušnje z nastopanjem, celo anekdoto nam zaupa: "Padla sem na odru ... na polno, kot hlod, na hrbet! In potem sem se komaj pobrala od smeha ... Ker sem si predstavljala, kako je to moralo biti smešno gledalcem."

Kataya

Pridih sodobnosti bo v oddajo vsekakor vnesla KATAYA, ki v šovu Znan obraz ima svoj glas vidi ultimativno priložnost, da zraste kot oseba, se razvije kot umetnica, plesalka, igralka in performerka. "Nikoli ne pričakujem preveč, vem pa, da bo to odlična izkušnja, delo in nora zabava, ki upam, da bo gledalce nasmejala in tudi spravila v jok."
Poje že od 16. leta, sodelovala pa je z različnimi producenti, bandi in vokalnimi skupinami. S transformacijami sicer nima veliko izkušenj: "Nikoli se nisem preoblekla v nikogar, razen v Tajči, ko sem bila stara deset let." Kar se nastopanja tiče, je edina stvar, ki jo zares spravi v zadrego, pozabljeno besedilo pesmi.

Frenk Nova

Človek, ki je v preteklosti zaznamoval slovensko pop sceno, je Frenk Nova, ki, kot kaže, še ni rekel zadnje besede pri delu. Od šova pričakuje tudi večjo prepoznavnost, spoznavanje drugačnega načina dela, ki mu bo prišel prav tudi v prihodnje. Pravi, da poje, že odkar ve zase, s sestro dvojčico sva pela skupaj z babico, potem v pevskih zborčkih, skupaj sta prepevala Abbo, Beatle, Wham...

Izziv mu ni tuj: "Prav s transformacijami sem se srečeval le v režiranih videospotih. Jih je kar nekaj." Tudi Frenk ima za seboj noro odrsko izkušnjo: "Na začetku koncerta z Babiloni, kjer smo igrali pred kar lepo množico najstnic in oboževalcev, sem se zapletel s kitaro, se spotaknil in potem z usti po nesreči udaril v neki drog, ki je bil del scene. Pri tem mi je počil zgornji zob na sredini in naslednja ura in pol koncerta je bil kar najhujša odrska ura v mojem življenju, saj sem moral peti z napol zaprtimi usti, nisem se mogel smejat, tudi govor je bil nerazumljiv, s potegnjeno gornjo ustnico če zobe."

Klemen Bunderla

Sicer bolj znan kot radijski voditelj je Klemen Bunderla, ki pa ima tudi pevske izkušnje: "V devetdesetih sem že nastopal po vaških veselicah z nekakšno glasbeno skupino, po pavzi med mutiranjem in po posvečanju predvsem radiu pa sem se leta 2006 spet vrnil k stari ljubezni, odšel šolat glas najprej k Jadranki Juras, nato pa k sopranistki Veri Danilovi, ki je z mano delala pet let.

Sicer sem petje uporabljal za hece na radiu, posnel sem par pesmi, sodeloval tudi z avstrijskimi rokerji. Vmes pa sem veliko pel na prireditvah, pod prho in v avtu." Sicer še nikoli ni imitiral znanih oseb, ima pa izkušnje s transformacijami, saj je bil v gledališču vse od škrata pa do transvestita.

Od šova pričakuje naslednje: "Nekaj grdih pogledov doma, ko me kar nekaj časa ne bo na spregled. Pa noro zabavo, sedem novih – če že ne bratov in sester, pa vsaj bratrancev in sestričen, veliko trdega dela, spoznavanje sebe, premikanje okvirov svojih zmožnosti." Morda pa bo pomagalo, da se z Avdićem dobro poznata: "Imava skupnega frizerja, manikerko in ginekologa, tako da malo se pa tudi poznava. Pa saj smo vsi radijci, normalno, da se srečujemo. Je pa res možno dobiti frizuro 'na Avdića', to ni šala!"

Tim Kores

Tudi mlade oboževalke bodo prišle na svoj račun: med kandidati je namreč lepi Tim Kores. Veseli se, da bo del tega masivno-pozitivnega šova, kot mu sam reče: "Lansko sezono sem si potihoma prav predstavljal, kako bi sam imitiral dane skladbe, če bi stal na tem odru. In zdaj sem tukaj. Rad se zabavam, rad sem dobre volje, sploh v teh časih, zato bom z veseljem širil to energijo naprej."

Koncept mu je zanimiv, saj ima tudi dobrodelno noto. Tima ni strah niti depiliranja nog niti petja, saj je v srednji šoli začel v metal bendu. "V tem času sem osvojil eno najagresivnejših pevskih tehnik 'growlanje' in se ob tem pol leta učil tudi džezovskega petja, ki mi je dalo veliko znanja o uporabi svojih glasilk, pri vseh zvrsteh, tehnikah in načinih petja."

Tudi Tim ima za sabo neroden pripetljaj ob nastopanju: "Na enem izmed koncertov v Mariboru mi je oboževalec, v osnovi z dobrim namenom, želel ponuditi pivo v steklenici. V sekundi sem dobil buško vseh bušk sredi čela, ter postal in ostal imitacija neandertalca skozi celoten koncert. Ljudje so se režali, nekateri so čudno gledali, jaz pa skoraj padel po odru. Naredili smo kratko pavzo in koncert nadaljevali v neandertalskem vzdušju."

Žana Povše Salobir

V letošnjem šovu pa bo nastopila tudi pevka Žana Povše Salobir. Ustvarjalci oddaje so zanjo zapisali: "Pevka, ki se je zadnja leta podala tudi v igralske vode. Nekaj časa je živela v ZDA, kjer je posnela štiri filme. Čeprav se je tam sukala med svetovno igralsko smetano, je ugotovila, da jo srce vleče nazaj domov. Vendar to ne pomeni, da bo zanemarila kariero v tujini. Že v kratkem se ji namreč na drugi strani luže obeta snemanje novega filma. Prav tako pa je skupaj s svojo glasbeno skupino polno zasedena z nastopi po vsej Evropi."

Napisala Zoja Ahlin