Znani Štajerci v zavetišču Maribor z darili razveselili živali

20. 4. 2017 | Vir: Lady
Deli
Znani Štajerci v zavetišču Maribor z darili razveselili živali (foto: Nejc Fon)
Nejc Fon

Tanja Kocman, Mihaela Margan Kocbek, 6Pack Čukur in Tim Kores - Kori so zavetišču za živali Maribor darovali hrano, priboljške, opremo in igrače. K dobrodelnosti jih je spodbudilo podjetje Premium Pet, ki skrbi tudi za njihove hišne ljubljenčke: Čarlija, Ajšo, Tončija, Spira in Loli.

"Tudi moj pes Čarli prihaja iz zavetišča Maribor, zato sem se z veseljem odzvala povabilu podjetja Premium Pet, da podprem njihovo akcijo. Ko sem prišla v zavetišče, so me oblile solze, vsi ti pogledi, želja po ljubezni. Res moramo pomagati tem živalim," je zavzeto razlagala Tanja Kocman. Njen radijski kolega Kori pa je dodal: "Nujno je treba ljudi spodbuditi, da ne kupujejo živali, ampak najprej pridejo v zavetišče in morda tukaj najdejo svojega ljubljenčka."

Vse živali si zaslužijo kakovostno hrano

Premium Pet so trgovine s srcem za male živali. V podjetju prodajajo samo najbolj kakovostne izdelke za male hišne ljubljenčke. Že vrsto let sodelujejo z lokalnimi zavetišči in društvi, saj tudi zapuščenim, nikogaršnjim živalim želijo samo najboljše.

Eva Matjašič, solastnica podjetja: "Tokrat smo darovali stvari glede na potrebe zavetišča, vseh izdelkov je bilo za približno 500 evrov. Vsako soboto imamo tudi dobrodelno akcijo. Če stranke kupijo izdelke za v zavetišče, polovico zneska plača Premium Pet. Vesela sem bila tudi, da so se vsi štirje ambasadorji naši akciji predali s srcem in si za zapuščene živali vzeli čas."

Nekdanja sanjska ženska Mihaela Margan Kocbek ima doma malo belo višav­sko terierko Ajšo, zato je rada sodelovala v akciji. "Hišni ljubljenčki me spremljajo že iz otroštva in ne predstavljam si, da tudi druge živali ne bi imele toliko ljubezni in pozornosti kot moja Ajša."

Doma imata pravo živalsko kraljestvo

"S partnerico Niko sva iz lokalnega okolja vozila potepuške muce v zavetišče. Doma imava tri muce in dva psa, zato veva, koliko truda in denarja je potrebnega, da je za živali dobro poskrbljeno. V prihodnje bova zagotovo vzela iz zavetišča še kakšnega hišnega ljubljenčka,"  je prepričan 6Pack Čukur.

Vodja zavetišča, Blaž Primc, dr. vet. med. se je za prejete darove iskreno zahvalil podjetju Premium Pet in ambasadorjem. Tanja Kocman in Kori sta po akciji še dolgo ostala v zavetišču. Ali bosta dobila nova hišna ljubljenčka ali postala njihova botra, pa izvemo v prihodnje. Premium Pet že pripravlja novo dobrodelno akcijo, saj bodo darovali hrano za mladičke zavetišču v Horjulu.

A. K.