Zoja Ahlin o skorajšnjem pustu in pustnih šemah

1. 1. 2016

Kmalu bomo kričali: "Imate kaj za pusta hrustaaaaaaaa?"

Meni najljubše obdobje, ko se poje ogromna količina krofov, in to brez dodatka slabe vesti, samo marmelada, čokolada ali pa vanilja pridejo v poštev. In pa bele brke, tudi to! Vsako leto se veselim tudi kostumov in razmišljanja o tem, v katero znano osebnost bi se lahko prelevila. Za en dan lahko postanem Kim Kardashian ali pa Chaka Khan in uživam v tem, kar nisem. Sploh so mi všeč maske, ki so dodelane in premišljene. Včasih se pravzaprav vprašam, kako se nekaterim sploh ljubi toliko ukvarjati s tem, saj vidiš stvari, za katere si sploh ne predstavljaš, kako so bile izdelane in koliko ur vloženega truda je šlo v samo izdelavo šeme.

Malokdaj vidimo maškare, ki bi portretirale naše estradnike, in sprašujem se, zakaj? Mislim, da je prišel čas, ko bi se že lahko počasi našemili v La Toyo, Urško Čepin, April, Cimerotiča ... ne pa zgolj Michaela Jacksona, Brucea Leeja, Marilyn Monroe?

Pokažimo solidarnost!

Čeprav se mi zdi tudi, da nekaterim sploh ni treba v masko, da bi bili videti kot pustna šema, ampak o tem kdaj drugič. Tudi moja soseda je na las podobna Angeli Merkel, zato razmišlja, da se letos sploh ne bo naprezala in bo zgolj pobrskala po omari stare mame, kjer je na tono grozljivih ženskih aseksualnih kompletkov.

Vaša Zoja Ahlin