Zoran iz Gostilne nas je povabil v Figarolo

Zadovoljen s plačo in sodelavci (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
25. 1. 2014

Za enega najbolj pridnih kuharjev prejšnje sezone šova Gostilna išče šefa velja Zoran Prodanović. Pred nekaj manj kot letom je postal samostojni podjetnik in zdaj dela na Primorskem, trenutno v restavraciji Figarola v Portorožu.

Zoran je podjetje odprl s pomočjo države, saj je izkoristil subvencijo za novonastale podjetnike in si s tem pokril prispevke za socialno varnost za leto in pol:

"Lahko rečem, da mi gre dobro. Tisti, za katere delam, imajo v lasti več restavracij na obali: Majestic, Paco 1, Paco 2, Figarolo in Tri vdove. V Figarolo sem prišel delat z določenim namenom, in sicer da bi malo dvignil nivo kuhinje. Restavracija je v samem središču Portoroža nasproti hotela Kempinski. Naši gostje so Slovenci, veliko pa imamo še Italijanov in Rusov. Lahko rečem, da so se tudi Rusi privadili jesti ribe, so pravi morski navdušenci. Sicer pa ponujamo tudi mesne jedi in pice. Prvotno je bila Figarola poznana po picah. Sam delam pice že od leta 1987 in moje slovijo kot odlične."

Figarola

Zoran je v tej restavraciji zelo zadovoljen, s sodelavci je v dobrih odnosih, pa tudi z drugim kuharjem, s katerim delata v izmenah, se dobro razumeta:

"To je pri delu zelo pomembno, da se razumeš s svojimi najožjimi sodelavci. Lahko rečem, da sem tu od vseh restavracij, v katerih sem delal, najbolj zadovoljen."

Figarola

Kot novopečeni podjetnik ima koristne nasvete tudi za druge: "Časi niso ravno zlati za nobenega. Poleti sem zelo dobro zaslužil, več kot za golo preživetje. Če z denarjem ravnaš pravilno, potem ga imaš vedno. Obstaja pa pravilo, da ga ne smeš brezglavo zapravljati, ko ga imaš. Če ne znaš ravnati z denarjem, potem je bolje, da nisi samostojni podjetnik, če pa z njim znaš, potem podjetništvo ni noben problem. Denar moraš spoštovati. Sam imam že vse življenje ravno prav denarja za dobro in udobno življenje."

Foto: revija Lea