Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič: “Kot prijatelja se imava lepše”

Vir: Story
7. 3. 2010

Plesna usoda je pred desetimi leti združila slovenskega plesalca Zorana Plohla in belorusko plesalko Tatjano Lahvinovič. Dobri dve leti sta bila par tudi zasebno, vendar sta ugotovila, da je bolje, da sta le prijatelja in soplesalca.

Tatjana, ki prihaja iz Minska, je začela plesati, ko je bila stara šest let, prvič pa je tekmovala že pri sedmih letih. Ker starši niso bili premožni, se je udeleževala le tekem v Belorusiji in sosednjih državah. Nekoč pa je njo in njenega soplesalca njun trener s svojim avtom odpeljal na tekmovanje na Češko, kjer jo je takoj opazil slovenski sodnik Branko Bohak, ki pa je bil takrat Zoranov trener. Zoran, ki je že bil svetovni prvak, je nenadoma ostal brez soplesalke, zato je Branko zanj intenzivno iskal novo plesalko. Kljub številnim neuspelim poskusom med iskanjem je Branko takoj vedel, da bi bila Tatjana prava plesalka zanj.

Pred devetimi leti pa sta bila plesalca par tudi zasebno, in to kar dve leti in pol, a sta ugotovila, da jima takšna situacija ne ustreza najbolj. Tatjana odkrito pove, da je to nanjo imelo negativen vpliv. “Skupaj sva bila 24 ur na dan. Skupaj sva živela in potovala. Najina situacija je bila slabša kot pri poročenem paru, ki vsak hodi v svojo službo,” se z nasmehom spominja plesalka. Zaradi napetega vzdušja sta se nekajkrat razšla in ponovno pristala skupaj.

“Lahko sva se na smrt skregala doma in potem še na treningih, ampak sva še kar plesala. Iz principa ne bi nikoli preskočila treninga. To so bili težki časi, saj sva bila v takem vzdušju doma in med treningi, tako rekoč ves dan,” iskreno pove Zoran. Ko pa sta se dokončno odločila, da ne bosta več par tudi zasebno, je bilo obema izredno težko. A kljub vsem težavam sta vedno vedela, da želita plesati skupaj. “Zdaj se imava najboljše, saj sva prijatelja in se tudi na treningih redko sporečeva,” neobremenjeno razlaga plesalka.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story