Zoran Prodanovič (Gostilna) postal redno zaposlen!

Zoran z bogato ponudbo 
rib, ki jih pripravlja 
vsakodnevno. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
9. 8. 2015

Akter prvega resničnostnega šova Gostilna išče šefa, Zoran Prodanovič, je po izpadu hitro dobil novo zaposlitev, a takrat še kot samostojni podjetnik, nedavno pa je pri triinpetdesetih letih spet redno zaposlen pri svojem delodajalcu!

Zoran je bil povsem odkrit: "Lahko zapišete, da sem neizmerno vesel. A sem si to tudi zaslužil! Rad opravljam svoje delo, rad kuham, še posebej ribje jedi." Zoki je pred dvema letoma od države prejel tudi državno subvencijo, bil dve leti samostojni podjetnik, zdaj pa je postal ponovno redno zaposlen. Delo kuharja tako opravlja v gostilniški verigi, v katero spadajo priljubljen primorske restavracije Tri vdove v Piranu ter Majestic, Figarola, Paco 1 in Paco 2 v Portorožu.

Poslovodja Ivan je strog, a vsa nesoglasja hitro zgladita in dobro delata.

Zorana smo ujeli tik ob morju, v restavraciji Majestic. Zaupal nam je še: "Hoteli so me za šefa, a nisem sprejel. Rad opravljam delo kuharja in še izboljšujem kakovost na vsakem koraku. Ponudili so mi sicer še delo v restavracijah v Kopru in Izoli, a sem izbral sedanjo, saj je bila tu odločilna dobra plača. Delo je povsod enako, jaz dam vse od sebe, a odločilno je bilo ravno plačilo. Zdaj sem zelo zadovoljen, a o številkah ne bi govoril. Ni namreč vsak mesec enako, med sezono več, po sezoni manj, a lahko povem, da je nad slovenskih povprečjem! Kuhar sem 25 let in lahko povem, da v tem delu resnično uživam, je pa tudi naporno. Kuhamo namreč tudi pri 40 stopinjah Celzija, saj v kuhinji ni klime, ker se prehitro zamaši zaradi maščobe. Delamo si prepihe, a je kljub temu vroče." In kaj je njegova največja specialiteta? "To so jastogi, ribe in ribje omake!"

ZOJA AHLIN