Zoran Prodanović: Še vedno morski mojster

Zoran Prodanović: Še vedno morski mojster (foto: N. K.) N. K.
Vir: Nova
5. 9. 2017

Eden tistih, ki so najbolje izkoristili nastop v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa, je zagotovo Zoki, priljubljeni primorski kuharski mojster, specialist za morske dobrote. Kot je znano, je za dobrimi kuharji vedno veliko povpraševanje in zato mu ni hudega.

Zoran, ki si je družino ustvaril v Izoli, kjer ima nedaleč od obale tudi družinsko hišo z vrtom, je po izstopu iz šova najprej služboval v Portorožu, pozneje v Piranu, zdaj pa je ponovno blizu doma, v Izoli v gostilni z večletno tradicijo – gostilni Ribič. Gostilna je z novim lastnikom dobila nov zagon in tudi novo kuharsko moč – Zokija."Rad delam tu. Nisem več s. p., zdaj sem spet redno zaposlen in sem zelo zadovoljen. Imam super šefa, delavnega človeka, ki skupaj z nami dela noč in dan. Vesel sem tudi, da se me ljudje še vedno spomnijo iz šova, me občasno pokličejo iz kuhinje in želijo spoznati ali pozdraviti. Seveda pa imamo tudi veliko tujcev, Italijanov, Nemcev, Avstrijcev, Rusov, tudi njih rad pozdravim, čeprav me ne poznajo iz šova, ampak želijo le pohvaliti hrano, ki sem jim jo pripravil."

Zoran torej prav nič ne obžaluje, da v šovu ni zmagal – toliko povpraševanja, kot se je po njem ustvarilo z njegovo medijsko prepoznavnostjo, mu je le pomagalo pri kuharski karieri in seveda tudi boljši finančni preskrbljenosti: "Čeprav rad delam, si rad vzamem tudi čas le zase, da grem s svojimi na počitnice ali kakšen izlet. Ker sem vse leto ob morju, grem zato rad v hribe, sploh pozimi je obvezno smučanje. Že nekaj časa pa načrtujem tudi izlet na Veliko planino, morda že v teh dneh, da ulovim še kravice, ki se tam prosto pasejo!"

Nina Keder