Župan Rupert Gole s ponosom o svoji Deželi kozolcev

12. 2. 2015

»Po duši sem arhitekt, ki živi za in z lesom,« se je na Zajtrku PR´Andreji, ki ga je gostila Andreja Jernejčič Vizjak, strokovnjakinja za komuniciranje, javno nastopanje in piar, predstavil Rupert Gole, župan ene najmanjših in najbolj inovativnih občin pri nas.

Zbrane je navdušil s sproščenim pripovedovanjem o projektih, ki se odvijajo v Občini Šentrupert. V naslednjih petih letih imajo cilj postiti samooskrbna občina.

Najbolj ponosen pa je na »svojega otroka«, Deželo kozolcev, prvi muzej kozolcev na prostem na svetu, ki ga je v zadnjih dveh letih obiskalo kar 36.000 obiskovalcev in občutno povečalo turizem v Mirnski dolini. S tem je Rupert Gole dokazal, da je res en najbolj inovativnih županov pri nas, ki zna občino voditi kot podjetje in je lahko zgled drugim občinam in celotni državi.

Ste vedeli ...

  • da velja za enega od najpombnejših kulturnih spomenikov v Sloveniji Simončičev toplar?

Občina Šentrupert ga je pod strokovnim nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije obnovila na prvotni lokaciji na Bistrici pri Šentrupertu in je prvi na mestu nastanka obnovljen kozolec v Deželi kozolcev Šentrupert – prvem muzeju kozolcev na prostem na svetu. Več o tem tudi tukaj.

Kozolec

P.S.

Zbrana druščina na Zajtrku PR'Andrej - od leve proti desni.

  • Franci Kek, Zvezdana Lubej, Rupert Gole, Zlata Tavčar, Andreja Jernejčič Vizjak in Boštjan Klun.

zajtrk

Priporočamo