Zvezdana Mlakar: Izobražujete se, ne verjemite splošnim trendom in nasvetom

Ne morem delati, če ne čutim občinstva pred sabo. Prav to vsako predstavo naredi posebno. Vsak jo doživlja po svoje. (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
20. 1. 2020

Gledališka igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar je zadnje tedne še kao vpeta v projekt 2020, ki se bo čez nekaj dni odvil v Cankarjevem domu. Gre za posebno predstavo, ki bo tematizirala usodo in evolucijo človeka. 

In kako potekajo priprave na ta dogodek, ki mu Zvezdana Mlakar namenja večinoma svojega časa in kjer nas še dodatno izobražuje s svojimi mislimi in nasveti? "Tečemo zadnji krog ustvarjanja predstave 2020. Kako je?  No, jaz še nikoli v življenju nisem delala česa podobnega. To je v resnici timsko delo in režiser Ivica Buljan nam je zaupal naloge, s katerimi se lahko uresničujemo kot pravi ustvarjalci. Občudujem njegov občutek za privlačno, zabavno, aktualno in tudi noro. Ne glede na dolžino predstave vam niti za trenutek ne bo dolgčas. Včeraj smo vadili šest ur nepretrgoma, domov sem prišla lačna kot žival in utrujena, da sem komaj hodila, a se nisem mogla umiriti še nekaj ur. Živim v drugem svetu, ne odgovarjam na sporočila, nobene druge vsebine nimam, le Hararijev nori ples skozi zgodovino v prihodnost. In še nekaj vam povem.
Živimo v izjemno pomembnem času, odgovorni smo za to, kakšno prihodnost bomo/bodo živeli naši otroci. Jaz nanjo vsekakor nisem bila pripravljena, do Hararija ... znanje je moč! Zato berite! Izobražujete se, ne verjemite splošnim trendom in nasvetom. Naj živi srce!" je vse skupaj na svojem facebook profilu zapisala Zvezdana Mlakar, ki je za zaključek dodala še besede režiserja Ivice Buljana.

"Naša ambicija je ustvariti pametno, zabavno in poučno umetniško delo o evoluciji, vesolju in našem prostoru v njem, eksistencializmu in umetni inteligenci." Ivica Buljan

Priporočamo