Zvezdana Mlakar: Med njima se je takoj prižgala iskrica

Zvezdana Mlakar: Med njima se je takoj prižgala iskrica (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
15. 9. 2016

Pred kratkim sta Savina Atai in Zvezdana Mlakar na spletu zanetili pravo malo revolucijo. S posnetkom, v katerem sta se v živo javljali s Krete, kjer že dlje časa živi mojstrica obrazne joge, sta namreč dosegli več kot sto tisoč slovenskih žensk.

Razvajali sta se z dobro hrano in družbo, najpogosteje pa sta obiskali njuno skrivnostno plažo.
Njune skupne počitnice na Kreti sta izkoristili za nagovor ženskam, ki je bil toplo sprejet.
Z zaročencem sta Zvezdano že obiskala.
Spoznali sta se v snemalnem studiu, njuno prijateljstvo pa je iz leta v leto močnejše.

A takšen uspeh je mogoč le z izdatno mero ljubezni. In kot sta nam zaupali, to kot pribito drži tudi tokrat, saj je njuno prijateljstvo živo že vse od njunih prvih skupnih trenutkov, ko sta se pred petimi leti spoznali v studiu oddaje Dobro jutro. Iskrica je še kako živa tudi zdaj.

"Nikoli ne bova pozabili nekega ponedeljkovega jutra, sredi oddaje Dobro jutro v živo, ko mi je Zvezdana med reklamami zašepetala o specifičnih menopavznih težavah, ki so jo pestile. O teh zadevah se takrat ni govorilo na glas. Sploh pa ni o njih govorila javna oseba. 'Povej!' sem ji rekla. 'A veš, koliko ženskam boš pomagala?!' Spogledali sva se, prijeli sva se za roko pod pultom, si pokimali. In pogumna Zvezdana je povedala na glas ter se s svojo iskrenostjo dotaknila toliko žensk," nam je zaupala svetlolaska. Potem pa dodala, da so takrat vsi videli, da niti slučajno ne gre za preobrazbo, kjer Zvezdana 'zgolj' izgublja kilograme in trenira obraz pri Savini. "Ne, šlo je za nekaj veliko večjega. Videli smo, da je Zvezdana sposobna povedati to, česar si nihče ne upa, in na tak način, da seže do srca. Njena iskrenost in globina nimata dna," je še opisala in dodala, da se je prav zaradi tega iskrica prijateljstva med njima vnela v trenutku. "Pri nama se je s prvo sekundo začelo večno prijateljstvo na prvi pogled, pa kakorkoli sladko se to mogoče sliši. Tako je. Sploh ne vem, ali bi se temu reklo prijateljstvo. Zame je Zvezdana del moje srčne družine," je povedala Savina, ki je s svojo prijateljico med skupnimi počitnicami na Kreti odnos še poglobila. "Najin odnos je močan, tudi kadar se fizično ne vidiva. Včasih sva ogromno skupaj, včasih naju obveznosti razpihajo na sto koncev. Vedno sva enako močno povezani. Kreta pa nama je predvsem pokazala, kako močno lahko povezujeva ženske v srčno skupnost, kadar sva obe združeni. To, da je bilo kar dva večera z nama vsakič po 1700 in več žensk, da smo se odprto in pogumno pogovarjale o temah, ki so sicer tabu, pa tako zelo pomembne - to je čarobno. Da si je potem vsak posnetek ogledalo več kot 35.000 ljudi. To nama je dalo krila, da zagotovo kmalu pripraviva še kaj močnega in lepega za ženske," pojasnjuje Savina, ki je v skupnih trenutkih z igralko izredno uživala. Kot pravi, pa je njun skupen čas brez dvoma zaznamovala dobra hrana. "Ogromno smo jedli. Giorgos in moja tašča sta nas razvajala z domačimi dobrotami. Zvezdana je tudi veliko prepotovala. Zdi se mi, da je videla več Krete v tem kratkem času kot jaz v vseh štirih letih skupaj. A najraje od vsega sva bili na svoji sanjski skrivni plaži (ki prav nosi ime Secret Beach), se kot dve punčki metali v valove in smejali ter pogovarjali in pogovarjali. Mama Kreta nama je odprla najbolj ženske teme, zato sva potem prav morali pripraviti Facebook druženje, da deliva vsaj delček tistega, kar se nama je tukaj izkristaliziralo," pravi in dodaja, da jima z Zvezdano nikoli ni zmanjkalo tem za pogovor. "Zdi se mi, kot da je s sabo na Kreto prinesla veliko skrinjo modrosti - toliko dragocenih življenjskih lekcij in uvidov mi je predala," je še dodala Savina. Z Zvezdano pa že načrtuje ponovna srečanja prek spleta. "Sploh ko se nama je pridružil še Giorgos, je bil pogovor čudovit, intimen in globok. Take iskrenosti in povezovanja nam vsem manjka," pravi.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story37/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 37/2016

Story 37/2016, od 08. 09. 2016