Zvezdana Mlakar ni molčala, to sporoča vsem, ki v teh dneh noro pljuvajo po Miši Molk

Zvezdana Mlakar ni molčala, to sporoča vsem, ki v teh dneh noro pljuvajo po Miši Molk (foto: Adrijan Pregelj) Adrijan Pregelj
1. 12. 2021

Igralka Zvezdana Mlakar si je, tako kot mnogi, tudi sama ogledala intervju z Mio Skrbinac, ob tem pa ne more verjeti, da so šli komentarji na račun voditeljice Miše Molk v taka brezna in globine, da jih je mestoma kar mučno brati.

"Dragi moji, to pa ne!

Pogledala sem pogovor moje drage igralke Mie z Mišo in verjamem, da je mestoma neroden in so se stavki zlagali “ narobe”. Sem pa prepričana, da se sta obe pogovarjali v najboljši veri, da iščeta resnico.

Z argumenti “za in proti” vsebini se bosta ukvarjali sami! In vi, če boste želeli.

Nič ni narobe s komentarji, ki se jim zdi, da je voditeljica šla čez meje dostojnosti in spoštovanja.

Če so trditve podprte z argumenti in se razvije debata, se lahko marsikaj iz tega pogovora naučimo tudi sami.

A osebni napadi na Mišo, na njen izgled, njeno starost, ocenjevanje njene lepote, nagovarjanje v stilu “ poglej se stara baba”, namigovanje na plastiko in nespoštljivo pošiljanje dotične na smetišče zgodovine, je skrajno nespodobno in žaljivo.

Pokaže našo družbo v vsej bedi in pritlehnosti in se dotakne točno tiste točke, ki je tema pogovora, seksizma ( in starizma ), ki nezavedno tli v vseh porah našega življenja.

Starost in minulo delo nista in nikoli ne smeta biti predmet poniževanja.

Kakšno sprenevedanje, na eni strani se ogorčeno repenčiš zaradi botoxa na obrazu ženske, na drugi strani pa ji poniževalno govoriš, da je stara baba.

Starost čaka vse in nobenemu med nami en dan ne bo lepo pri duši, če nas bodo poniževalno pošiljali na odpad, kjer naj tiho in nemoteče počakamo na smrt!

Ste opazili, da “ starih “ moških nihče ne ponižuje z njihovimi leti? Kaj šele, da bi jih sodili po njihovi zunanjosti.

Veliko večino takih neprimernih komentarjev so napisale ženske ( ki bi s svojo zunanjostjo imele kar veliko dela ).

Jaz sem Miši Molk hvaležna za mnoga leta, ko nas je na televiziji zabavala in orala ledino pogovornim šovom.

Njena privatnost, izgled in leta so njena stvar in njena izbira, ali gledam njene oddaje, pa je moja izbira. Tudi, ko se ne strinjam z njo, jo spoštujem.

Javne osebnosti svoje napake plačamo. Drago! In prav je tako, saj mora energija teči v obe smeri, tudi takrat, ko ni lepo.

No, ene javne osebnosti pa ne! Saj veste, kaj mislim? S spoštovanjem do dela in napak, vsebina je pomembna!" je bila odločna Zvezdana, ki je s tem povedala vse in še več, verjetno pa se vsak lahko ozre vase in razmisli, kaj se je sam naučil iz omenjenega pogovora in kje se ga je najbolj dotaknil, predvsem pa, imejmo se radi, le tako lahko napredujemo kot družba in gradimo boljši jutri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)