Zvezdana Mlakar tako negativnih komentarjev še ni dobila in tole odgovarja

Zvezdana Mlakar tako negativnih komentarjev še ni dobila in tole odgovarja (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
19. 9. 2022

Igralka Zvezdana Mlakar si ni mislila, da bo po smrti igralca Radka Poliča Raca prejela tako zelo surove komentarje.

"Poglejte dobro, kako vas gledam. To sem jaz, živa oseba, ena izmed vas. Na svojo objavo ob Racevi smrti sem dobila komentar, ob katerem me je zazeblo v srcu.

'Kaj, si mislila, da bo živel 150 let?' in neke nebuloze, da si dvigujem gledanost zaradi njega, da sploh nisem v resnici žalostna," piše Zvezdana in se sprašuje:

"Zakaj človek sploh napiše tako surov komentar? A to je tista posvečena svoboda govora, ko spremeniš drugega v kanto za smeti? A ga moti, ker sem 'slavna'? Da razčistimo enkrat za vselej.

Vse kar sem, sem zaradi svojega dela in svojega odnosa do sveta. Ko sem šla na Akademijo in želela postati igralka se mi sanjalo ni o slavi. 

Delala sem in izpolnjevala svoje srčno poslanstvo, včasih bolje, včasih slabše, nikoli pa nisem počela ničesar, da bi se o meni govorilo, sploh pa ne, da bi se govorilo kar v tri dni.

Do tega, da te ljudje poznajo, da te imajo celo na nek način radi, da te nekateri morda sovražijo, nimam nobenega odnosa. 

Na to osebno nimam vpliva, pa tudi v teatru nismo nikoli gradili na všečnosti. Zato me nikoli, tudi, če so me na to opozarjali, ni odnesla nobena prepoznavnost in 'slava'.

Moja prepoznavnost in odmevnost sta posledici mojega dela, predanosti, poguma, da sledim sebi, da sveto verjamem, da s svojim delom, s svojim odnosom do sveta pomagam, širim znanje, zavedanje, delam tudi jaz svet vsaj malo boljši.

Niti ene svoje objave nisem napisala, da bi dobila tisoč srčkov in bi vam bila všeč.

Zato, da bi si bila sama sebi všeč, sem se 'borila' in se še vedno 'borim'.

Objavljam kot vi, tudi, če ne bom dobila niti enega 'lajka' bom preživela. Svet družabnih omrežij nima vpliva name, znam živeti tudi brez njega. 

Je moje malo intimno okno, kjer delim z vami tudi svojo žalost, po vseh teh smrtih zadnje čase, se za življenje bori še ena meni ljuba in draga oseba. Vsak trenutek mislim nanjo.

Minljivi smo, zato, dragi moji, nikar ne ponižujmo svoje človečnosti s komentarji, ki nas niso vredni! Pustimo temu svetu pečat poln ljubezni in razumevanja," je igralka Zvezdana Mlakar zapisala na svojem Instagramu in vsem povedala, kaj si zares misli o takšnih ljudeh.