Uf, Zvezdana Mlakar pokazala, kaj se je zgodilo pri njej doma, nič kaj lepo ji ni bilo

26. 7. 2023
Deli
V žepu sem imela listke z besedilom tistih delov predstave, ki so malo rizični. Če bi pozabila, bi jih uporabila. Mislim, da jih bom imela vedno, pa mi jih nikoli ne bo treba potegniti ven. Oni so moje padalo. (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Nevihte, ki jih je spremljala toča, so po celi Sloveniji povzročile veliko škodo. Uničevale so posevke, vrtove, strehe ...

Narava je pokazala svoje zobe in številni so v vremenskih ujmah utrpeli škodo. Moči narave se niso mogli izogniti niti slavni in znani - med njimi je tudi igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar, ki je na posnetku pokazala, kako je toča razdejala okolico njenega doma in tudi vrt. Hkrati je objavila še zapis, ki je vsekakor vreden razmisleka.

Preberite še: Franko Bajc pokazal, da res ne more iz svoje kože, po lepem dosežku je naredil še tole ...

"2 x me je obiskala, v dveh dneh, na tem mojem hribu je ni bilo vsaj 8 let, tukaj živim že 14 let in se je do sedaj spomin samo 1x. Vedela sem, da se bo slejkoprej zgodilo. Vročina je bila prevelika, tako, da zdaj vreme vrtinči kot ponorelo, zdaj dež, zdaj toča, zdaj veter, zdaj neznosna vročina. V bistvu sem odklopljena od novic, dela imam čez glavo, moji obiskovalci pa med predahom modrojujejo o vremenu in z njimi tudi jaz. Mednje se je pritihotapila misel, da to vreme ni normalno, da ga je nekdo naročil, da nas kaznuje in si nas pokori. Eh, dragi moji, meni se enostavno tako ne da živeti. Jaz nisem sposobna tako razmišljati," poudari Zvezdana.

Opozorila je, da je vse skupaj delo narave. "Če smo ji pomagali skuhati te orkane in nenavadne pojave, naj se odloči vsak sam zase," je zapisala in dodala, da prevzema odgovornost, hkrati pa se zares trudi biti prijazna do matere Zemlje. Zaveda se, da je tukaj samo za hip, ki ga ne bo izkoristila zato, da bi se pridružila strašenju.

Morda vas zanima: Tina Gaber: Odločila se je, da pove vse od začetka

"Moj vrt je večinoma fuč, pa vem, da lacna ne bom, večina divjih rastlin je odpornih tudi na točo. Iščem rešitve, berem kako pomagati poškodovanim rastlinam. Hja, ni lahko živeti brez varnega scenarija kaj bo jutri. Če sploh bo. In misel, da si kdo lahko pokori naravo je neumna. Jo je mnogo bolje sprejeti kot je, ji prisluhniti in jo spoštovati!, je dodala na koncu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

BONUS VIDEO: Luka Basi jasno in glasno: "Nikoli ne moreš zadovoljiti vseh."

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu