Zvezde plešejo - Bojan Zupančič je glav'ca za Plesnim orkestrom

Zvezde plešejo - Bojan Zupančič je glav'ca za Plesnim orkestrom (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Story
24. 5. 2017

Da je šov Zvezde plešejo eden izmed 'ta velikih', verjetno ni treba posebej poudarjati, kot tudi ne tega, da k občutku pravega spektakla pripomore orkester, ki v vsaki oddaji skladbe pred celo Slovenijo odigra v živo. Pred Plesnim orkestrom pa vsako nedeljo stoji prav poseben mož, vodja orkestra in glasbeni producent oddaje Bojan Zupančič - Župca.

Plesni orkester je v resnici dodobra utečena skupina, saj vsak teden skupaj zvadijo kar 12 skladb.

"V torek zjutraj se dobimo, zvadimo skladbe, ki so izbrane za tekoči teden, in posnamemo matrice za plesalce, da lahko pridno vadijo svoje točke. Ob petkih imamo vaje s plesalci in v nedeljo igramo v živo," je njihov delavni ritem opisal Bojan in dodal, da sicer za skupne vaje člani ne porabijo veliko časa.

"Vsi so vrhunski glasbeniki, ki so diplomirali v tujini na različnih glasbenih akademijah, zato za skupne vaje ne porabimo ogromno časa. Skupaj torej vadimo le ob torkih," pojasnjuje in dodaja, da glasbeniki sicer prihajajo z vseh koncev in krajev Slovenije.

"Nekaj članov orkestra je iz prejšnjega projekta (VIP - Vid in Pero Šov), druge sem izbral glede na potrebe oddaje. Iskali smo širok spekter znanja iz različnih glasbenih stilov, saj se to v oddaji od nas zahteva," pojasnjuje glasbenik, ki je v preteklosti sicer ustvarjal s številnimi prepoznavnimi imeni iz sveta glasbe.

"Vsakega projekta, ki sem se ga lotil, sem se lotil z vso predanostjo in veliko je takih, ki mi bodo ostali za vedno zelo pomembni. Morda si posebno mesto vseeno zasluži delo z Big Band Krško, s projektom Depeched, posvečenim glasbi zasedbe Depeche Mode, ko smo nastopili na znamenitem festivalu Jazz Montreux v Švici, pa tudi delo z Magnificom & Turbolentzo v VIP Šovu, Xequtifz in Glam - diamant za najbolj obetavno glasbeno skupino," je povedal Bojan, ki je s svojim znanjem prispeval tudi k prepoznavnemu duu Wild Art.

"Duet Wild Art sem spoznal in delal z njima po naključju. Potrebovala sta mentorja, ki jima je naredil aranžmaje in z njima zvadil točke za nastop v oddaji Slovenija ima talent. Vprašali so me, ali bi jima pomagal, zdela sta se mi zanimiva, in ko sem ju prvič slišal, sem verjel v njuno odličnost, zato sem sprejel povabilo in z njima zmagal v šovu Slovenija ima talent," nam je pojasnil ustvarjalec, ki je fantoma ponudil le en nasvet. Naj bosta iskrena do tega, kar delata.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 20/2017

Story 20/2017, od 11. 05. 2017