Donald Trump je odličnega zdravja, bi pa moral shujšati, trdi njegov zdravnik!

Donald Trump je odličnega zdravja, bi pa moral shujšati, trdi njegov zdravnik! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
17. 1. 2018

Osebni zdravnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa, admiral Ronny Jackson je v torek na novinarski konferenci ponovil petkovo trditev po rednem zdravniškem pregledu predsednika ZDA, da je njegovo zdravje odlično. Rad bi sicer videl, da malce shujša, kar bo skušal doseči z dieto, ker telovadbe ne mara.

Jackson je dejal, da ni hotel opraviti pregleda ali testa kognitivnih sposobnosti predsednika, ker ni imel razloga za dvom v pravilno delovanje predsednikovih možganov, vendar pa naj bi Trump sam vprašal, ali obstaja kakšen tovrsten test in Jackson ga je izvedel,

Vse je b.p.!

Trump pa ga je opravil kot je treba in brez težav.

Po triurnem prvem zdravniškem pregledu na položaju predsednika, ki ga je Trump opravil minuli teden, je Jackson dodal, da nima nikakršnih skrbi glede kognitivnih sposobnosti ali nevroloških funkcij predsednika. Ob nedavni objavi knjige o Trumpu Ogenj in bes so se namreč pojavile spekulacije o predsednikovem duševnem zdravju.

Na novinarsko vprašanje o tem, da je Trump pred kamerami včasih nerazločno momljal, pa je Jackson odgovoril, da je za to sam kriv, ker mu je dal zdravilo proti prehladu, ki mu je preveč posušilo glasilke.

Trump ni nikoli kadil in pil alkohola, kar pomaga k dobremu zdravju, kot tudi dejstvo, da ima "dobre gene", saj v družini ni nobenih bolezni, je dodal.

Trump bo na dieti!

Jackson je zagotovil, da je predsednik odličnega zdravja, ampak ob upoštevanju dejstva, da jemlje močno zdravilo proti holesterolu crestor. Trump jemlje tudi sredstvo proti izpadanju las - prophecia.

Predsednik je visok okoli 190 centimetrov in tehta 108 kilogramov, kar je tri kilograme več kot septembra 2016, ko je nazadnje javno objavil svojo težo.

Krvni pritisk 71-letnega predsednika, ki se zelo razburja, je izjemno dober - 122/74 -, holesterol pa malce povišan kljub zdravilom - 223 miligramov holesterola na deciliter krvi.

Nič nenavadnega niso pokazali niti testi obremenitve srca, ni nobenih znamenj bolezni, kot je rak in Jackson je prepričan, da bo predsednik končal mandat brez zdravstvenih težav.

Kljub temu mu bo Jackson malce povišal dozo crestorja, da slab holesterol, ki je trenutno na ravni 143 miligramov na deciliter krvi, spravi na 120. Mera telesne mase kaže, da je malce predebel in Jackson mu je predpisal dieto, ker ve, da Trump ne mara telovadbe. Cilj je, da Trump do konca leta shujša za od 4,5 do 8,6 kilograma.