Donald Trump na Twitterju v boj za televizijska komentatorja na Fox News

Donald Trump na Twitterju v boj za televizijska komentatorja na Fox News (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 3. 2019

Ameriški predsednik Donald Trump se je na Twitterju postavil v bran voditeljici televizije Fox News Jeanine Pirro, ki so jo zaradi protimuslimanskih izjav umaknili iz programa. Brani tudi Tuckerja Carlsona, ki mu grozi podobna usoda zaradi podobno nesramnih komentarjev, med drugim o ženskah.

Trumpovo ofenzivo na Twitterju v bran priljubljeni voditeljici, ki kriči čez priseljence in odločno brez zadržkov podpira vse, kar pride iz Bele hiše, je sprožila odločitev vodstva televizije Fox News, da nekdanje tožilke ne dajo več v program.

Razlog je njen komentar o prvi muslimanski članici predstavniškega doma kongresa Ilhan Omar iz Minnesote. Pirrova je sklenila, da mora Omarjeva podpirati šeriatsko pravo, ker nosi pokrivalo hidžab, in vprašala ali to ni v nasprotju z ameriško ustavo. Vodstvo televizije se je kongresnici opravičilo in Pirrovo umaknilo iz programa, kar je pogrelo Trumpa.

"Nehajte biti takoooo hudo politično korektni, ker vas bo uničilo in se raje še naprej borite za našo domovino. Poraženci hočejo to, kar imate in ne dajte jim tega. Bodi močan in uspevaj, bodi šibak in umri," je med drugim tvitnil in branil tudi Carlsona, ki je pod udarom oglaševalcev zaradi oživitve starih izjav, čeprav tudi sveže niso kaj manj napadalne.

"Radikalno levi demokrati, ki tesno sodelujejo s priljubljenimi partnerji - lažnimi mediji, uporabljajo vse mogoče trike, da utišajo večino v naši državi. Vodijo popolno kampanjo proti voditeljema Fox News, ki jima gre tako dobro," je zapisal Trump.

"Borite se še naprej za Tuckerja in sodnico Jeanine. Konkurenca je ljubosumna - vsi želijo to, kar ste, številka ena. Ne dajte jim tega na pladnju. Ne morejo vas premagati, premagate lahko le sami sebe," je med drugim še tvitnil predsednik ZDA.