Donald Trump naj bi Angeli vrgel bonbone na mizo: "... da ne boš rekla, da ti nisem nič dal!"

Donald Trump naj bi Angeli vrgel bonbone na mizo: "... da ne boš rekla, da ti nisem nič dal!" (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
21. 6. 2018

Ameriška televizija CBS poroča, da je bil njen dopisnik Ian Bremmer na zadnjem vrhu skupine sedmih najrazvitejših držav sveta (G7) v Kanadi priča precej nenavadnemu dogodku. Ameriški predsednik Donald Trump naj bi nemški kanclerki Angeli Merkel na mizo vrgel bonbona, s pripombo, da ne bo rekla, da ni nikoli dobila nič od njega.

To naj bi se zgodilo, ko sta Merklova in kanadski premier Justin Trudeau pritiskala na Trumpa, naj le podpiše skupno izjavo vrha G7 in se zaveže spoštovanju mednarodnih pravil.

Trump je sedel s prekrižanimi rokami in mu ni bilo všeč, da sta se oba spravila nanj, a se je sčasoma strinjal in dejal, da bo izjavo podpisal. Nato je vstal, segel z roko v suknjič, prinesel na dan dva bonbona starburst, ju vrgel na mizo in dejal: "Evo Angela, da ne boš rekla, da ti nisem nikoli nič dal.".

Bremmer poroča, da je bilo povsem jasno, da se voditelja med seboj sploh ne spoštujeta. Trump je kasneje na daljavo iz Singapurja jezno odstopil od skupne izjave, ker mu ni bila všeč novinarska konferenca kanadskega premierja po vrhu.