Donald Trump po reviji Forbes revnejši za 600 milijonov dolarjev

Donald Trump po reviji Forbes revnejši za 600 milijonov dolarjev (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 10. 2017

Ameriška revija Forbes, ki skuša spremljati premoženje 400 najbogatejših Američanov na podlagi javno dostopnih finančni podatkov, ocenjuje, da je ameriški predsednik Donald Trump v primerjavi z lanskim letom revnejši za 600 milijonov dolarjev. Hudega mu ne bo, saj je njegovo premoženje sedaj ocenjeno na 3,1 milijarde dolarjev.

Trump ni eden od tistih, ki bi vlagali veliko denarja v delnice na borzi in je zato zamudil rast njihovih vrednosti, odkar je bil izvoljen za predsednika ZDA, kar tudi nenehno poudarja. Premoženje drugih bogatašev s Forbesove lestvice je zato v času od novembra lani naraslo, Trumpovo pa se je skrčilo in je zdrsnil s 156. na 248. mesto lestvice.

Skrčilo se je zato, ker je padla vrednost njegovih dragih nepremičnin, kot so stolpnice na Manhattnu in igrišča za golf. Poleg tega je za predsedniško kampanjo porabil 66 milijonov dolarjev lastnega denarja in 25 milijonov za poravnavo tožbe udeležencev njegove tako imenovane univerze oziroma nepremičninskega tečaja, ki so se počutili opeharjene.