Donald Trump si je z neprostovoljno vlogo v filmu prislužil zlato malino

Donald Trump si je z neprostovoljno vlogo v filmu prislužil zlato malino (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
23. 2. 2019

Ameriški predsednik Donald Trump je letošnji prejemnik nagrade zlata malina za najslabšega igralca. Največ malin je sicer dobila komedija o detektivu Sherlocku Holmesu z naslovom Holmes & Watson, ki je prejela štiri nagrade, ki jih podelijo dan pred podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad oskar.

Trump je zlato malino prejel za neprostovoljni vlogi v dokumentarnih filmih Fahrenheit 11/9, ki ga je režiral Michael Moore, in Death of a Nation režiserja Dinesha D'Souze.

Za vlogo v Moorovem filmu je bila sicer za nagrado za najslabšo žensko stransko vlogo nominirana tudi ameriška prva dama Melania Trump, a je ni prejela. Premagala jo je predsednikova svetovalka Kellyanne Conway, ki je nastopila v istem filmu o Trumpovem vzponu in posledicah njegove izvolitve za ZDA.

Največ, štiri maline pa je prejela komedija o Sherlocku Holmesu, med drugim jo je dobila za najslabši film in najslabšo režijo, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Te nagrade od leta 1980 podeljujejo kot nasprotje oskarjem. O prejemnikih glasuje okoli 1000 članov združenja za podeljevanje zlatih malin, v katerega se je za 40 ameriških dolarjev mogoče včlaniti prek spleta. Trump jo je prejel že leta 1991.