Ekipi Netflixovega filma o Evroviziji se je priključil še Pierce Brosnan

Ekipi Netflixovega filma o Evroviziji se je priključil še Pierce Brosnan (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 8. 2019

Režiser David Dobkin z Netflixom sodeluje pri filmu o priljubljenem evropskem glasbenem tekmovanju Evroviziji. Kot je znano, bosta v njem nastopila ameriški komik Will Ferrell ter kanadska igralka Rachel McAdams, ekipi pa se po novem pridružuje tudi irski filmski in televizijski igralec Pierce Brosnan, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Ferrell in Rachel McAdams bosta v filmu s preprostim naslovom Eurovision nastopila v vlogi nadebudnih islandskih glasbenikov Larsa Erickssonga in Sigrit Ericksdottir, ki se jima je ponudila priložnost, da zastopata svojo državo na Evroviziji, Brosnan pa bo prevzel vlogo Larsovega očeta Ericka Erickssonga. Mlada glasbenika bosta v filmu po pisanju Anse dokazala, da se je v življenju vredno boriti za svoje ideale.

Tekmovanje za pesem Evrovizije velja za globalni fenomen, ki ga od prve izdaje leta 1956 spremljajo gledalci po vsem svetu. Med zmagovalci tekmovanja so bili svetovno znani glasbeniki, kot so skupina Abba, ki je zmago leta 1974 pripela Švedski, ter Celine Dion, ki je leta 1988 zmagala kot predstavnica Švice.

Letošnje 64. tekmovanje za pesem Evrovizije je potekalo v izraelskem Tel Avivu. Žirijo in gledalce po svetu je najbolj prepričal nizozemski predstavnik Duncan Laurence z osebnoizpovedno pesmijo Arcade.

Glede na to, da Evrovizija v ZDA ni tako priljubljena kot v Evropi, mnogi potezo Netflixa razumejo kot težnjo po pridobivanju novih neameriških naročnikov. 

Priporočamo