Čeprav imamo mojstrovine izpod rok mladega kulinaričnega virtuoza Elvisa Kudiča priložnost opazovati v televizijskem šovu Masterchef, Elvis svoje znanje nadobudno izkorišča tudi drugod po Sloveniji. V Radovljiškem že tradicionalnem, 6. Festivalu čokolade, nam je postregel s sladico, na katero je, kot sam pravi, neizmerno ponosen.
Tematika festivala je, razumljivo, čokolada, vendar je po njegovem pripovedovanju zaradi ambienta dogodka želel vključiti še značilne slovenske okuse: »Med, na primer, je tipičen za Radovljico, kot tudi pehtran in ajdova kaša,« nam je zaupal Elvis. V jedi, ki jo je tako poimenoval Sladka Radol'ca – lonček z musom iz mlečne čokolade z medom – je uporabil še drobljenec ajdovih kokic s čokolado, jagodni gel s svežo meto, espumo jogurta in pehtrana, kaviar manga in pasionke ter sponge cake evkaliptusa.
Poleg raznovrstnih okusov se je za popestritev Sladke Radol'ce prileglo nekaj svežih cvetlic.
La'Macarons ala'Elvis – sladica po Elvisovem receptu je bila prava poslastica za obiskovalce.
Neja Drozg
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču