Emily Deschanel: Muslimanka za en dan!

21. 2. 2017

Minulo nedeljo se je na Times Squaru zbralo več tisoč Newyorčanov, ki so stopili na stran muslimanov. Demonstranti so se zbrali na najbolj znanem mestu na svetu in opozarjali, da so ljudje lahko večji od strahu. Dan solidarnosti z muslimani je opominjal na vse pritiske in grožnje, ki jih doživljajo muslimani zaradi začaranih napadov, ki jih instantno povezujejo z njimi. Piko na i je pred kratkim dodal tudi Trump, ki je prepovedal vsem muslimanom vstop v državo, čeprav sedaj bi se naj njegova uredba spremenila.

Na protestih je bilo okrog 10 tisoč ljudi. Seznam podpornikov je širok: podjetniki, budisti, politiki, ministri, hinduisti, pastorji in zagovorniki državljanskih pravic, med njimi so bili tudi številni zvezdniki. Prišla je tudi hči Clintona, ki je s sabo vzela 2-letnega otroka in na omrežju zapisala, da je to verjetno najmlajši protestnik na prizorišču. Župan New Yorka Bill de Blasio pa je povedal, da ne glede na to kakšne vere si in kje si se rodil, v tem mestu so dobrodošli vsi in da je New York mesto od vseh. Simmons je še povedal, da so številni muslimani žrtve terorizma in da so se zato zbrali na protestu, da na to opozorijo in da širijo ljubezen. Vsaka podpora je zelo pomembna, da ostanemo ljudje – prijazni in strpni drug do drugega.

Tudi, če za en dan postanem musliman na spletu, kot npr. Emily Deschanel iz serije Kosti na FOX, ki je brez težav objavila podporo muslimanom na svojem Twitter profilu.