Emma Roberts: Bivšega fanta je pretepla

Emma Roberts: Bivšega fanta je pretepla (foto: Profimedia, Getty Images) Profimedia, Getty Images
Vir: Story
2. 10. 2016

Skrajni čas je, da nekoliko podrobneje spoznate Emmo Roberts, junakinjo aktualnega akcijskega trilerja Si upaš?, ki s svojo slovito teto Julio Roberts nima skupnega le širokega sijočega nasmeška, ampak tudi igralski talent. In prav ta jo je, brez tetine pomoči, popeljal do zvezdniških višav.

Njena mama Kelly Cunningham se je že kmalu po njenem rojstvu razšla z njenim očetom.
Igralec je tudi njen oče Eric Roberts, ki je že od leta 1992 poročen z Elizo Garrett.
S teto Najbolj slavna v njeni družini je nedvomno 48-letna igralka in filmska producentka Julia Roberts.
Že pri desetih letih je igrala v družbi hollywoodskih zvezdnikov Penélope Cruz in Johnnyja Deppa, in sicer v kriminalni drami Snif.
Njena druga teta, 51-letna Lisa Roberts Gillan, je prav tako znana, saj je dejavna kot igralka in filmska producentka.
Prvi fant Ko je bila stara komaj 16 let, se je zaljubila v 26-letnega angleškega igralca in model Alexa Pettyferja, s katerim se je videvala dobro leto dni.
Od junija je v razmerju s Christopherjem Hinesom, ki naj bi ji ga predstavila skupna prijateljica, modna oblikovalka Brit Smith.
Z dve leti starejšim Chordom Overstreetom sta sestavljala simpatičen parček.
S stanovskim kolegom Evanom Petersom, ki ga je s prekinitvami ljubila štiri leta, se je nekoč celo stepla.
Ljubila je tudi dve leti starejšega ameriškega rolkarja in podjetnika Ryana Shecklerja.
Trenutno jo lahko gledamo v akcijskem trilerju Si upaš?, napeti zgodbi o brisanju mej med resničnim življenjem in navidezno resničnostjo.
Naredila dober vtis Med snemanjem komedije Mi smo Millerjevi se je navdušila nad soigralko Jennifer Aniston.

Lahko bi rekli, da je bil Emmi Rose Roberts, ki je na svet prijokala 10. februarja 1991 v mestecu Rhinebeck v ameriški zvezni državi New York, igralski poklic dobesedno položen v zibko. Že kot dojenčica se je namreč plazila po najrazličnejših prizoriščih snemanj. Tam je redno obiskovala svojo teto, veliko hollywoodsko zvezdnico Julio Roberts, in svojega očeta, 60-letnega igralca Erica Robertsa. In to čeprav se je Eric že kmalu po Emminem rojstvu razšel z njeno mamo Kelly Cunningham.

"Že od malih nog sem bila na snemanjih filmov, s tem sem odraščala," pojasnjuje Emma, ki ima še eno slavno teto, 51-letno igralko in filmsko producentko Liso Roberts Gillan, njena babica pa je bila lani preminula igralka in učiteljica igralstva Betty Lou Bredemus. Po vsem tem ni nič čudnega, da je že zelo zgodaj začela gojiti igralske ambicije. Kelly je prvotno sicer nasprotovala temu, da bi njena hčerka, ki ima po mamini strani polsestro Grace, postala igralka, a je malčici kljub temu uspelo uresničiti svoje želje. "Preprosto sem že od nekdaj hotela postati igralka. To sem si želela že kot resnično majhna deklica. Moja mama pa ni hotela, da bi igrati začela premlada," pravi zvezdnica, ki je prvi korak na poti do uresničitve svojih sanj naredila leta 2001, ko je zaigrala v svojem prvem kratkem filmu, komični drami BigLove. Takrat je bila stara komaj 10 let, že istega leta pa je posnela tudi svoj drugi film, kriminalno dramo Snif. V njej sta ji družbo delala kar dva velika hollywoodska zvezdnika, Penélope Cruz in Johnny Depp. Da je to, da se je pred kamero znašla s tako slavnima kolegoma, nekaj imenitnega, pa je spoznala šele pozneje.

"Takrat sem bila še tako majhna, da sploh nisem razumela, da sem sodelovala z najboljšima igralcema. To sem dojela šele pozneje. Johnny Depp je res čudovit, z veseljem bi ponovno snemala z njim," pove in pri tem ne skriva velikega navdušenja. Resnici na ljubo pa je Emma v ZDA 'uradno slavna' postala leta 2004, ko je televizijska mreža Nickelodeon začela predvajati najstniško serijo Unfabulous. Za Nickelodeon je takrat delala tudi njena vrstnica Jamie Lynn Spears, mlajša sestra nekdanje princese popa Britney Spears, s katero se je Emma spoprijateljila. Prav v tistem obdobju je Emma zbrala pogum in zaplavala še v neizprosne glasbene vode. Njena prva skladba, ki jo je naslovila If I Had It My Way, je postala del filmske glasbe za Disneyjevo družinsko komično dramo Princesa na ledu, pesmi z njenega albuma Unfabulous and More pa so se znašle na soundtracku omenjene serije.

Junakinja naše tokratne zgodbe je bila nekaj časa torej nekako razpeta med igranjem in petjem, naposled pa se je vendarle odločila za igralstvo. "Zdaj se osredotočam na filme. Ne maram ljudi, ki postanejo igralci/pevci. Menim, da moraš biti eno ali drugo, saj navadno ne moreš biti zares dober na obeh področjih," pravi Emma, ki ne skriva, da ima kar nekaj vzornikov, po katerih se zgleduje, ko gre za spretnosti pred kamero. Med njimi najbolj izstopa njena 19 let starejša rojakinja: "Sem velikanska oboževalka Gwyneth Paltrow, ki je na neki način moj idol. Posnela je že veliko majhnih filmov, ustvarila pa je tudi odlične velike filme. Res je izvrstna igralka." Čeprav lahko našteje kar nekaj kolegic, ki so ji zgled, med njimi tudi Anne Hathaway, pa bi Emma, ki je svoje rojstno mesto seveda 'zamenjala' za sončni Los Angeles, na igralskem področju rada ubrala povsem svojo pot in postala edinstvena: "Rada bi počela nekaj manjšega, neobičajnega. Nekaj, kar bi pokazalo, da sem prava igralka. Imam občutek, da si lahko zdaj že sama ustvarim ime." Ob tem rada poudarja, da si ne želi, da bi ji pri utiranju te poti pomagala njena slovita teta Julia, ki prav gotovo ni imela prstov vmes, ko so strokovnjaki iz sveta šovbiznisa marca 2009 sodelovali v anketi revije Forbes, v kateri vsako leto izberejo 10 najuspešnejših mladih igralec v Hollywoodu. Po kriterijih, kot so popularnost, uspeh na blagajnah kinematografov in vpliv na filmsko industrijo, zvezdnike porazdelijo od prvega do desetega mesta, in na deveto mesto so uvrstili prav Emmo. Igralka, ki smo jo na kinematografskih platnih med drugim gledali v mladinski komediji Divjakinja, romantični komični drami Valentinovo in komediji Mi smo Millerjevi, v kateri je zablestela ob Jennifer Aniston, je kmalu dokazala, da se strokovnjaki niso zmotili in da je pred njo dejansko svetla prihodnost. Svojo 'tržno nišo' je našla v svetu grozljivk. Sicer smo jo že leta 2011 lahko videli v četrtem delu že kar kultne komične grozljivke Krik, a pravo veselje, povezano z grozljivostjo, se je začelo jeseni 2013. Takrat je namreč postala del stalne igralske zasedbe priljubljene serije Ameriška grozljivka, lani pa ji je pripadla še vloga glavne junakinje Chanel Oberlin v seriji Scream Queens, ki združuje srhljivost in humor. Mimogrede, ravno v času, ko je snemala omenjeni film Krik 4, so se začele pojavljati skrb vzbujajoče govorice, da kot obsedena žurira v losangeleških nočnih klubih. "Pije brez premora in vsak dan snifa kokain. Če bo nadaljevala življenje v tem ritmu, se bo zrušila," je dejal njen prijatelj in celo dodal, da se boji, da bo vzela prevelik odmerek. Očitno pa se je Emma - v nasprotju s številnimi mladimi kolegi, ki se zaradi slave znajdejo v peklu mamil - vendarle še dovolj zgodaj spametovala in prenehala z neumnostmi.

Je pa mlada zvezdnica, ki je septembra 2011 začela obiskovati kolidž Sarah Lawrence, a je knjige - menda le začasno - že januarja 2012 obesila na klin, ker se je želela v popolnosti posvetiti delovnim obveznostim, nekaj neumnosti storila v razmerju s štiri leta starejšim ameriškim kolegom Evanom Petersom, v katerega se je leta 2012 zaljubila na snemanju skupnega filma, komične drame Svet odraslih. Julija 2013, ko sta bivala v hotelu v Montrealu, so se ostali gostje pritoževali zaradi hrupa, ki je prihajal iz njune sobe, zato je hotelsko osebje poklicalo policijo. Izkazalo se je, da sta se po srditem prepiru stepla, možje postave pa so zaradi nasilja v družini aretirali le Emmo, ki ni imela vidnih poškodb, v nasprotju z Evanom, ki mu je krvavelo iz nosu, pokazal pa je tudi sled ugriza. Ker se je igralec odločil, da svoje 'napadalke' ne bo tožil, so Emmo že po nekaj urah izpustili iz pripora. Pozneje je slavni parček v skupni uradni izjavi za javnost incident označil za 'nesrečen pripetljaj in nesporazum' ter zatrdil, da se s skupnimi močmi trudita, da bi čim prej pozabila nanj. To jima je tudi uspelo in decembra 2013 smo izvedeli, da sta se zaročila. Junija lani se je njuno očitno precej turbulentno razmerje končalo, štiri mesece pozneje sta ga obnovila, maja letos pa sta se dokončno razšla. Že nekaj tednov po tem, ko se je razšla s svojim zaročencem in nesojenim možem, pa smo izvedeli, da si je že omislila novega fanta. Zaljubila se je v Christopherja Hinesa, ki naj bi ga spoznala prek skupne prijateljice, modne oblikovalke Brit Smith. "Chris je eden najbolj razumevajočih in sproščenih tipov," je junija pojasnil vir in poudaril: "Skupaj sta slab mesec." Evan in Christopher pa nista edina junaka, ki jima je uspelo osvojiti srce 25-letne zvezdnice. Ta je svojo prvo ljubezensko zgodbo, znano javnosti, začela pisati že avgusta 2007, ko je bila stara komaj 16 let. Takrat se je zaljubila v 26-letnega angleškega igralca in model Alexa Pettyferja, s katerim se je videvala do septembra 2008. Novembra istega leta je podlegla šarmu dve leti starejšega ameriškega rolkarja in podjetnika Ryana Shecklerja, ki ga je ljubila pet mesecev. Ryana je v vlogi njenega fanta avgusta 2009 nadomestil teniški igralec Dathan Kuppin, s katerim je na zmenke hodila do marca 2011, že aprila istega leta pa se je zaljubila v dve leti starejšega igralca in glasbenika Chorda Overstreeta, ki ga je ljubila do maja 2012.

Čeprav je Emma precej zaposlena igralka, pa najde dovolj časa tudi za druge angažmaje. Znano je, da je februarja 2009 postala ambasadorka ameriškega kozmetičnega podjetja Neutrogena, ki slovi predvsem po izdelkih za nego kože in las. Kot zaščitni obraz se je seveda pojavljala tudi v tiskanih in televizijskih oglasih tega podjetja. Glede na to, da je znana tudi po prefinjenem okusu za modo, pa ni čudno, da se je kar štirikrat, junija 2007, septembra 2008, decembra 2008 in februarja 2009, pojavila na lestvici najbolje oblečenih zvezdnikov, ki jo sestavlja revije Teen Vogue. Morda se lahko za ta uspeh zahvali temu, da ne zaupa mnenjem pripadnikov močnejšega spola, ko gre za modo in stil. "Nikoli ne sprašujem fantov za mnenje o oblačilih, in resnično menim, da je bolje, da jih ne sprašuješ, razen če misliš, da ima nekdo zares veliko stila. Zato za mnenje vprašam le svoje prijateljice. Ne zaupam moškemu mnenju o stilu," brez dlake na jeziku pove Emma, ki med drugim še odkrito priznava, da se je že zdavnaj sprijaznila s tem, da je nikoli ne bodo krasile obline, saj ve, da je lahko kljub temu seksi: "Ko sem bila še mlajša, je pojem seksi vedno vključeval bujne prsi. Ker jih nikoli v življenju nisem imela, sem začutila, da ta pojem pri meni ne pride v poštev." Čeprav nima bujnih prsi, ki so v Hollywoodu seveda še kako zaželene, pa ne gre dvomiti o tem, da bo Emma v prihodnosti nanizala še veliko uspehov na poklicnem področju.

Napisal Tim Jeras
Fotografije Profimedia, Getty Images

Značke: Emma Roberts
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story39/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 39/2016

Story 39/2016, od 22. 09. 2016