Emmyji: Ženska emancipacija je nova tržna niša filmske industrije.

Serija To smo mi je prejela kar 10 nominacij, domov je odnesla dva kipca. (Motion Picture © 2017-2018 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved) (foto: press fox) press fox
3. 10. 2017

Na letošnji že 69. podelitvi emmyjev, ameriških televizijskih nagrad, so ponovno odkljukali nepregledno vrsto svetovne ponudbe kakovostnih serij in oddaj.

Po pričakovanjih sta največ kipcev odnesli seriji Velike male laži in prva sezona serije Deklina zgodba, ki je nastala po romanu pisateljice Atwood. Obe seriji se ukvarjata z vprašanjem ženske emancipacije in enakopravnosti v sodobnem svetu, kar je danes, roko na srce, prava tržna niša v oglasih, glasbi in očitno tudi v filmski industriji. Prireditev je vodil mojster Colbert Stephen, ki je med drugim omenil (v šali), da bi se dobitniki kipca morali zahvaliti ustvarjalcem serije Igra prestolov, ker so bili zaradi prestavljenega snemanja serije, za letošnje sodelovanje na emmyjih prepozni, da bi jih lahko uvrstili med nominacije.

Na prireditvi so se seveda dotaknili tudi Trumpa. Alec Baldwin je celo prejel kipec za verodostojno oponašanje Donalda v oddaji Saturday nihght. Miniserija o uspešnih mamah iz Kalifornije je pričakovano prinesla veliko zmago – 8 emmyjev. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley in Laura Dern v spremstvu Alexandra Skarsgarda so bili dobitniki ... Prvega emmyja v življenju sta dobili Nicole Kidman in Laura Dern. Deklina zgodba je prejela 6 emmyjev, glavno vlogo v seriji ima Elizabeth Moss, ki je tudi producentka. Kljub temu, da je serija To smo mi (predvaja jo Fox Life), domov odnesla dva emmyja, je bila nominirana kar 10 krat in velja za eno najbolj gledanih nadaljevank v zadnjih letih in je vsekakor vredna vaše pozornosti.

  • Spodaj: Nicole Kidman in Elizabeth Moss: Nicole je prvič v življenju domov odnesla emmyja. Deklina zgodba pa je prejela šest emmyjev, glavno vlogo v seriji ima Elizabeth Moss, ki je tudi producentka.

They should never have given us uniforms if they didn't want us to be an army...#emmys #handmaidstale

A post shared by Elisabeth Moss (@elisabethmossofficial) on Sep 19, 2017 at 1:41pm PDT