Evi Breznikar doma delajo družbo številni ljubljenčki

12. 8. 2015 | Vir: Lea
Deli

Glasbenica Eva Breznikar je od nekdaj velika ljubiteljica živali. A zdaj njen dom polni pestra druščina, ki na prvi pogled deluje skorajda nezdružljivo. Kot pravi simpatična svetlolaska, ji družbo delata dva ptiča in mačka, ki pa se, kot pravi, odlično ujamejo.

"Nimfo Zozo sem kupila pred leti od neke družine, bila je še mlada in tenka kot list. Skobčevko Mavči pa sem dobila od znanke, katere družina ptice več ni mogla imeti," je povedala Eva in dodala, da se je Mavči takoj navadila na novo okolje in kmalu začela čebljati nerazumljive besede.

Pestra živalska druščina

"Ko se je druščini pridružila še mačka, se je kmalu naučila njeno ime in jo še danes kliče po imenu, tako da vsak dan po kuhinji odmeva: Stevie, Stevie," z nasmeškom pripoveduje Eva in dodaja, da se mačka, podobno kot pes, odzove na žvižg.

Sicer pa se je njihova 'družinska' dinamika spremenila po tem, ko je Eva v centru prestolnice odprla svoj butik z unikatnimi usnjenimi izdelki. "Dokler pred tremi meseci nisem svoje delavnice od doma preselila v center, je Stevie cele dneve preživ­ljala v delavnici skupaj z mano. Zanimivo je, da je vedno sodelovala pri ustvarjanju tako ali drugače in takoj, ko je bil neki izdelek narejen, ga je nujno hotela odnesti. Še posebej rada ima zapestnice iz kvačkane žice in pa usnjene uhane, tako da sem te izdelke na koncu začela skrivati pred njo. Natančno je vedela, kateri izdelki so pravkar dokončani, saj stvari od včeraj ali predvčerajšnjim niti opazila ni," presenečeno pove Eva in dodaja, da se podobno kot med njene novo nastale umetniške izdelke nastavi tudi na fotografije.

Sicer pa ji je doma še vedno pustila gajbico z ostanki usnja, kjer se ob popoldnevih najraje prepušča užitkom popoldanskega spanca, ponoči pa jo najpogosteje ujame med spanjem v kovčku za kitaro.

Pri Evi je svoj dom našlo kar nekaj najdenčkov, med drugim mačka Stevie in zajklja Bela.

"Stevie sem sicer potegnila iz stružnice, bila je še mladiček, vsa sestradana, umazana in prestrašena. Ko sem jo rešila, je skočila name in se ni hotela več ločiti od mene, zato mi ni preostalo drugega, kot da jo posvojim. S fantom sva dobro poskrbela zanjo in danes je prijetna, ubogljiva mačka, ki pa ima popolnoma pasji značaj," opisuje Eva in dodaja, da je bila njena živalska druščina pred časom še bolj pestra.

"Imela sem še dve kopenski želvi, ki sta žal poginili, in 7-kilogramsko najdeno zajkljo Belo, ki jo je Stevie imela za mamo. Kot mladiček je vse ponavljala za njo. Jedla je zrnje in kaktus, kadar je to počela zajklja. Bela je sicer dočakala visoko starost in odšla, zato sem jo pokopala pod magnolijo," se spominja Eva in dodaja, da je takrat Stevie teden dni ležala na tistem mestu in zavračala hrano in pijačo.

"Zelo rada imam živali in zagotovo bo kmalu spet kak najdenček pritaval do nas. Vedno si rečem: no ja, za še ena usta bo pa že prostor in denar," še dodaja.

Mačka s pasjim značajem