Eva Longoria: Sanjska poroka v Mehiki

Eva Longoria: Sanjska poroka v Mehiki (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
22. 6. 2016

Evo Longoria najbolj poznamo po vlogi Gabrielle Solis, ene izmed glavnih likov serije Razočarane gospodinje. A Eva v resničnem življenju z likom, ki ji je prinesel veliko slavo, nima nič skupnega. Je namreč ženska, ki ve, kaj hoče, in zna to tudi doseči. Predvsem pa je srečna ženska, saj je končno našla tudi svojega princa na belem konju.

Eva in Victoria Beckham sta prijateljici že skoraj desetletje, skupaj sta doživeli že veliko lepih, pa tudi manj lepih trenutkov. Obe pa druži tudi ljubezen do mode.
Eva, ki se je do oltarja sprehodila že tretjič, vznemirjenosti ni mogla skriti in je na poročni dan kar žarela od sreče. Izjavila pa naj bi celo, da je na ta dan čakala vse življenje.
Jose je Evo zaprosil s čudovitim prstanom iz rubina in diamantov, ki ga igralka s ponosom pokaže.
Prepoznate dekle na sliki? Igralka je v mladih letih bila videti popolnoma drugače kot danes.

Eva Jacqueline je na svet privekala 15. marca leta 1975 v kraju Corpus Christi v ameriškem Teksasu mami Elli Eve in očetu Enriqueju kot najmlajša izmed štirih otrok. Otroška leta je preživela na kmetiji, ki so jo njeni starši podedovali od prednikov. A čeprav njihovo življenje ni bilo najlažje, ima Eva na to obdobje lepe spomine. Se ji pa verjetno takrat ni niti sanjalo, da bo nekega dne ena od najbolj slavnih igralk in najlepših žensk na svetu.

S svojo podobo se je namreč zelo razlikovala od svojih sester Elizabeth Judine, Emily Jeannette in Esmeralde Josephine, saj je bila njihovo popolno nasprotje ‒ njena polt je bila temna, oči in lasje pa črni, zato se je sestram zdela bolj grda račka kot lepotica. A Eva je z leti postajala čedalje lepša, zelo priljubljena pa je bila tudi v družbi, saj je imela prijetno osebnost in odličen smisel za humor. Njeno lepoto so opazili tudi na tekmovanju za miss Corpus Christi ZDA, kjer je zmagala in si s tem odprla vrata v nov svet. Prav v tistem obdobju je tudi končala študij kineziologije, zato je nič več ni moglo zadržati v domačem mestu. Prijavila se je na natečaj za nadarjene mlade talente, kar jo je vodilo v Los Angeles, kjer je dobila svojega prvega agenta.

A uspeh ni prišel čez noč, zato se je Eva preživljala s številnimi drugimi deli, dokler ji ni po srečnem naključju uspelo dobiti manjše vloge v eni izmed epizod serije Beverly Hills 90210, ki so ji sledili še nastopi v seriji General Hospital in žajfnici Mladi in nemirni. Šele leta 2003, ko je dobila vlogo v seriji Razočarane gospodinje, pa je njena kariera dobila zalet. Ne le da je v vlogi Gabrielle Solis blestela, ampak ji je ta prinesla tudi številne nagrade in nove priložnosti v filmskem svetu. Začela je namreč dobivati ponudbe za odmevne filmske vloge, preizkusila se je v vlogi producentke in režiserke, postala pa je tudi zaščitni obraz kozmetične hiše L'Oreal.

Vse Evine ljubezni

Evina lepota je seveda očarala mnogo pripadnikov moškega spola, a le dvema, no, zdaj trem, jo je uspelo popeljati pred oltar. Prvi med njimi je bil igralec Tyler Christopher, ki ga je igralka spoznala med snemanjem serije General Hospital in s katerim se je leta 2002 poročila na vrat na nos. A zakon ni trajal dolgo, saj sta bila zanj oba preprosto premlada, zato sta se leta 2004 ločila. Že isto leto je Eva spoznala košarkarja Tonyja Parkerja, ki je takrat igral za Spurse. Dve leti pozneje sta se zaročila, poročila pa leta 2007 na razkošni in izjemno romantični poroki v Parizu.

Žal sreča ni trajala dolgo, saj je igralka odkrila, da jo košarkar vara, zaradi česar je leta 2010 vložila prošnjo za razvezo. Ločitev jo je seveda prizadela, a vere v ljubezen ni izgubila. Nekaj let, in tudi površnih zvez, pozneje je spoznala Joseja Antonia Bastona, predsednika medijskega podjetja Televise. Iskrica pa ni preskočila takoj, ampak šele po šestih mesecih, ko sta se drugič srečala. Njun prvi zmenek je trajal kar štiri ure, par pa sta postala takoj po tem. Lanskega decembra, po dobrih treh letih zveze, je Jose Antonio na potovanju v Dubaju šel na kolena in drago zaprosil za roko. Eva je seveda nemudoma privolila, saj je vedela, da je to moški, ki ga je iskala vse življenje. V enem od intervjujev pa je tudi izdala, da je Jose Antonio ali Pepe, kot ga kličejo njegovi bližnji, prvi moški, s katerim je bila, ki je starejši, ima svojo kariero in je dozorel tudi kot oseba.

V tretje gre rado

Eva in njen zaročenec Jose Antonio Baston sta se odločila, da se poročita sredi maja, za kraj poroke pa sta izbrala kraj Valle de Bravo v Mehiki, kjer ima Baston svojo hišo s prostornim vrtom. Prav tam je namreč slavje, na katerem je bilo kar 80 svatov, tudi potekalo. Poleg ožjih družinskih članov in sorodnikov se je na poroki kar trlo znanih obrazov, med njimi so bili Ricky Martin, Mario Lopez, David in Victoria Beckham, Melanie Griffith ter mnogo drugih, ki so utrinke s poroke delili tudi na družbenih omrežjih.

Slavje je sicer trajalo več dni, usodni 'da' pa je par dahnil na sobotno popoldne. Nevesta je za obred izbrala preprosto belo obleko, ki jo je posebej zanjo oblikovala njena draga prijateljica Victoria Beckham. Ženin pa je bil oblečen v sivo obleko italijanskega oblikovalca Brunella Cucinellija. Poročni obred je potekal v dveh jezikih – angleščini in španščini, na koncu pa si je par izmenjal poročna prstana, narejena iz belega zlata. Kot poročajo mediji, je piko na i usodnemu 'da' dodala igralka in pevka Vanessa Williams, ki je parčku po koncu obreda zapela pesem Save the best for last. Dan, v katerem ni manjkalo dobre hrane, pijače in glasbe, pa se je seveda zaključil z veličastnim ognjemetom. Eva in njen mož Pepe sta skoraj takoj po poroki odpotovala na medene tedne. Kam ju je odneslo, medijem nista zaupala, je pa Eva še pred odhodom na lepše svojemu dekliškemu priimku dodala moževega, tako da zdaj sliši na ime Eva Longoria Baston.

Tina Ambrožič

Značke: Eva Longoria