Faye Dunaway - nekoč in danes v fotografijah

Faye Dunaway - nekoč in danes v fotografijah (foto: profimedia) profimedia
4. 2. 2015

Filmska igralka Faye Dunaway (rojena leta 1941) se je proslavila s filmom kultne gangsterske sage Bonnie in Clyde, ki ga je leta 1967 posnel danes že pokojni Arhtuh Penn. Dotlej neznana lepotička Faye Dunaway je v filmu zaigrala ob že uveljavljenem igralcu in šarmerju Warrenu Beattyju.

Na Floridi rojena Faye Dunaway je v Bostonu diplomirala iz igre leta 1962. Nekaj časa je nastopala na Broadwayu, nato pa na platnu debitirala leta 1965 v televizijski seriji Seaway. Med zvezde jo je katapultirala vloga Bonnie, ki ji je prinesla večno slavo.

Med njene uspehe gre omeniti še filme še filme Afera Thomasa Crowna, Mali veliki mož, Peklenska stolpnica in Trije kondorjevi dnevi, sicer pa so bili večinoma njeni filmi bodisi neuspešni bodisi prezrti. A je vendarle dobila tudi oskarja za vlogo v filmu Mreža, kjer je upodobila brezobzirno televizijsko producentko, za kipec pa je bila nominirana tudi za vlogo skrivnostne ženske v filmu Romana Polanskega Kitajska četrt.

Faye Dunaway se je v filmskem svetu prijel tudi sloves zahtevne dive, s katero naj bi bilo težko delati, Jack Nicholson pa ji je celo nadel vzdevek 'grozna'.

Faye Dunaway danes šteje častitljivih 70+ let, v naši bogati fotogaleriji pa si lahko ogledate, kako se je lepa Faye skozi desetletja spreminjala.

Značke: Faye Dunaway

Priporočamo