Forbesova lestvica: Spoznajte najbogatejše ljudi v svetu hip hopa

17. 5. 2016 | Vir: Nova
Deli
1. Mesto
Diddy (750 milijonov dolarjev) (foto: Profimedia)
Profimedia

Da so ustvarjalci revije Forbes objavili lestvico najbogatejših zvezdnikov hip hopa, ni nič novega, saj to počnejo že nekaj let. Vsekakor pa je novo to, da se je med prvimi petimi srečniki z najvišjim stanjem na računu znašel kanadski zvezdnik Drake, ki je z lestvice izrinil svojega kolega 50 Centa.

2. Mesto Dr. Dre (710 milijonov dolarjev)
3. Mesto Jay-Z (610 milijonov dolarjev)
4. Mesto Birdman (110 milijonov dolarjev)
5. Mesto Drake (60 milijonov dolarjev)
50 Cent se letos ni znašel med petimi najbogatejšimi glasbeniki v svetu hip hopa, kar ne preseneča, saj je lani objavil bankrot.

1. mesto: Diddy

Prestol je – tako kot lani – pripadel 46-letnemu Seanu 'Diddyju' Combsu, ki se lahko pohvali s 750 milijoni dolarjev premoženja. Najpomembnejši vir zaslužka so dolgoletna pogodba o oglaševanju mondene znamke vodke Cîroc, njegova televizijska mreža Revolt, njegova modna znamka Sean John in njegova znamka mineralne vode Aquahydrate.

2. mesto: Dr. Dre

Na drugem mestu se je s 710 milijoni dolarjev znašel Andre 'Dr. Dre' Young. Enainpetdesetletnik je do zajetnega premoženja prišel s prodajo svoje znamke slušalk Beats. Lani si je žepe dodobra napolnil tudi z uspešno glasbeno biografsko dramo Straight Outta Compton – Zgodba o N.W.A., ki govori o njegovem nekdanjem bendu N.W.A. Zaradi tega lahko še naprej goji upanje, da bo na poti do laskavega naziva prvega milijarderja v svetu hip hopa prehitel Diddyja.

3. mesto: Jay-Z

Shawn 'Jay-Z' Carter, ki mu je pripadlo tretje mesto, se lahko pohvali s 610 milijoni dolarjev. Najpomembnejši vir zaslužka 46-letnika je bil nazadnje Tidal, spletna platforma za prenos glasbe in videov, ki ima po nekoliko šepavem začetku danes že tri milijone abonentov.

4. mesto: Birdman

Kot predsednik uprave glasbene založbe Cash Money Records se je moral 47-letni Bryan 'Birdman' Williams pred kratkim bojevati z govoricami, da mu najslavnejši varovanci te založbe, kot so Drake, Nicki Minaj in Lil Wayne, grozijo z odhodom. Čeprav je na finančnem področju utrpel kar nekaj hudih udarcev in da je njegovo premoženje s 140 padlo na 110 milijonov ameriških zelencev, je na Forbesovi lestvici v primerjavi s preteklim letom celo napredoval za eno mesto. Za to se lahko zahvali 50 Centu, ki je bil dolga leta 'stalni gost' med prvimi petimi, lani pa je objavil bankrot.

5. mesto: Drake

Prav zaradi bankrota 50 Centa se je na lestvici prvič znašel Birdmanov varovanec, 29-letni Aubrey Drake Graham, ki ima pod palcem 60 milijončkov. Za svoje bogastvo se Kanadčan lahko zahvali prodaji plošč, turnejami in pogodbam o oglaševanju, ki jih je sklenil s podjetji Nike, Sprite in Apple. Kljub vsemu pa Drake ni izpolnil svojega visoko zastavljenega cilja – v nekem intervjuju je izjavil, da bi pri 29 letih na svojem bančnem računu rad videl 250 milijonov dolarjev.

■ TIM JERAS

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave