FOTO: Bill Clinton v usnjenih hlačah skupaj s Hillary na Oktoberfestu

FOTO: Bill Clinton v usnjenih hlačah skupaj s Hillary na Oktoberfestu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
6. 10. 2018

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton se je v petek skupaj s soprogo Hillary udeležil znamenitega pivskega festivala Oktoberfest v Münchnu na Bavarskem. Nekdanji predsednik si je nadel prepoznavne usnjene hlače "lederhosen", medtem njegova žena ni oblekla značilnega bavarskega krila.

Nekdanji ameriški prvi par se je na prireditev v bavarski prestolnici, ki se je začel 22. septembra, pripeljal v avtomobilu z zatemnjenimi stekli, spremljali pa so ju številni policisti in varnostniki.

Zabavala sta se v šotoru Käfer, kjer se zbirajo slavni, in si privoščila litrski kozarec piva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letošnji festival, ki se bo zaključil v nedeljo, je sicer zasenčila smrt obiskovalca, ki je podlegel poškodbam, ki jih je utrpel v pretepu.

Oktoberfest izvira iz zabave ob poroki bavarskega kralja Ludvika I. 12. oktobra 1810. Kasneje so ga preložili na zgodnejši čas, ko je vreme v bavarski prestolnici običajno lepše, ime pa je ostalo.

Od leta 1810 Oktoberfesta niso pripravili le 24-krat. Odpovedali so ga v času obeh svetovnih vojn, med epidemijo kolere ter v obdobju hiperinflacije v 20. letih prejšnjega stoletja.

Medtem pa Daily Mail ...

... brska po zaprašenih arhivih. Med drugim jim je tako uspelo najti video iz leta 1997, ki ga javnost še ni videla. Na njem se pojavi takratni predsednik Bill Clinton, ki objema pripravnico Monico Lewinsky.

Priporočamo