Francozinja Iris Mittenaere je nova miss universe!

30. 1. 2017 | Vir: STA
Deli
Francozinja Iris Mittenaere je nova miss universe! (foto: profimedia)
profimedia

Miss Francije Iris Mittenaere je nova miss universe. Na izboru v Manili je študentka dentalne kirurgije iz Lilla premagala 85 tekmic. Drugo mesto je osvojila miss Haitija Raquel Pelissier, tretje pa miss Kolumbije Andrea Tovar. Slovenska predstavnica Lucija Potočnik se ni uvrstila med finalistke.

"Presenečena sem. Še vedno se dotikam krone in si pravim 'O, moj bog, na glavi imam krono. Ne morem verjeti'," je na novinarski konferenci dejala Mittenaerejeva, ki je za Francijo osvojila prvi naslov miss universe.

V zadnjem krogu vprašanj je šest še preostalih tekmovalk dobilo vprašanje o političnih temah. Mittenaerejeva je dobila vprašanje o globalni begunski krizi. Odgovorila je, da ima Francija pravico zapreti svoje meje, a je hkrati naštela tudi nekaj prednosti migracij: "V Franciji se trudimo za globalizacijo. Želimo si imeti čim večjo izmenjavo ljudi. Mogoče se kdaj to spremeni, a za zdaj imamo odprte meje. To pomeni, da lahko več potujemo po svetu in ugotavljamo, kaj se dogaja po svetu," je povedala.

Še ena finalistka, miss Kenije Mary Esther Were, je govorila o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu. Dejala je, da res ni bil izbira mnogih ljudi. "Številni mu nasprotujejo. Toda čutim, da odkar je zavzel položaj, je združil celoten narod," je povedala Werejeva.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord