Gaja Višnar služkinja na newyorških odrskih deskah

30. 3. 2019 | Vir: STA
Deli
Gaja Višnar služkinja na newyorških odrskih deskah (foto: profimedia)
profimedia

Slovenska igralka Gaja Višnar v newyorškem gledališču The Seeing Place nastopa v vlogi Claire v predstavi Služkinji Jeana Geneta. Predstava bo na sporedu do 14. aprila.

Predstava Služkinji govori o dveh sestrah, ki služita bogati ženski in naklepata maščevanje. Genet je dramo napisal v 40. letih prejšnjega stoletja, aktualnost ohranja tudi danes. Poleg Gaje Višnar, ki igra služkinjo Claire, v predstavi gledališča The Seeing Place nastopata še Erin Cronican (Solnage) in Christine Redhead (Madame).

Slovenska igralka je v tem gledališču nastopala že lani kot Ismena v posodobljeni priredbi Brandona Walkerja Sofoklejeve igre Ljudstvo proti Antigoni. Po igralski karieri v Sloveniji je diplomirala na broadwayski gledališki šoli Circle in the Square z glavno vlogo grofice Ravenskaje v drami Antona Pavloviča Čehova Češnjev vrt ter v vlogi Bruta v priredbi drame Williama Shakespeara Julij Cezar.

Nastope je nadaljevala v predstavi Revealing na Newyorškem gledališkem festivalu, v predstavi Peter/Wendy v gledališču Roebuck, v predstavi Tjaše Ferme The Female Role Model Project in nazadnje lani v komediji Zale Djurić Vratar v gledališču HB Playwrights Theatre. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord