George Clooney z 239 milijonov dolarjev na vrhu Forbesove lestvice najbolje plačanih igralcev leta 2018

George Clooney z 239 milijonov dolarjev na vrhu Forbesove lestvice najbolje plačanih igralcev leta 2018 (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
23. 8. 2018

Ameriški igralec George Clooney se je znašel na vrhu Forbesove lestvice najbolje plačanih igralcev leta 2018, med igralkami je na prvem mestu lestvice Scarlett Johansson. Skoraj podvojil pa je svoj zaslužek iz lanskega leta Dwayne Johnson, ki je sicer zavzel drugo mesto med igralci na Forbesovi lestvici, poroča britanski BBC.

Clooney je zaslužil 239 milijonov dolarjev, Johnson pa je v zadnjih 12 mesecih zaslužil 119 milijonov dolarjev.

Scarlett Johannson je zaslužila 40,5 milijona dolarjev, prav toliko pa je zaslužil tudi Akshay Kumar, ki je na sedmem mestu aktualne Forbesove lestvice najbolje plačanih igralcev.

Na tretjem mestu lestvice največjih zaslužkarjev med igralci je Robert Downey Jr. (79 milijonov dolarjev), sledita mu Chris Hemsworth (64,5 milijona) in Jackie Chan (45,5 milijona), na šestem mestu pa se je znašel Will Smith (42 milijonov). Na osmem mestu je Adam Sandler, na devetem Chris Evans in na desetem Salman Khan.

Na seznamu so po pisanju BBC večinoma ista imena kot lani, je pa letos umanjkal Mark Wahlberg, ki se je lani z 68 milijoni dolarjev uvrstil na prvo mesto Forbesove lestvice največjih zaslužkarjev med igralci.

Kot še piše BBC, se je sicer Clooney letos med prvo moško deseterico vrnil zaradi uspešne prodaje svoje znamke tekile. Igralec je skupaj s prijateljema Randejem Gerberjem in Mikom Meldmanom znamko tekile Casamigos ustanovil leta 2013, lanskega julija pa jo je za vrtoglavo vsoto kupil britanski gigant Diageo.

Na lestvici najbolje plačanih igralk pa so na drugem mestu Angelina Jolie (28 milijonov dolarjev), sledijo Jennifer Aniston (19,5 milijona), Jennifer Lawrence (18 milijonov), Reese Witherspoon (16,5 milijona), Mila Kunis (16 milijonov), Julia Roberts (13 milijonov), Cate Blanchett (12,5 milijona), Melissa McCarthy (12 milijonov) in Gal Gadot (10 milijonov dolarjev). Ni se pa letos med deseterico največjih zaslužkaric med igralkami uvrstila Emma Stone, ki je lani zasedla prvo mesto, še piše BBC.

Za letošnjo lestvico so sicer upoštevali dobičke pred obdavčitvijo. Obravnavali so obdobje med 1. junijem 2017 in 1. junijem 2018.

Značke: George Clooney