George Michael je umrl naravne smrti, pravi sodnomedicinski izvedenec!

7. 3. 2017 | Vir: STA
Deli
George Michael je umrl naravne smrti, pravi sodnomedicinski izvedenec! (foto: profimedia)
profimedia

Britanski pop zvezdnik George Michael, ki so ga lani na božič našli mrtvega na njegovem domu v kraju Goring-on-Thames, je umrl naravne smrti, naj bi sporočil sodnomedicinski izvedenec.

"Ker je potrjen naraven vzrok smrti, in sicer zaradi oslabitve srčne mišice in zamaščenih jeter, je preiskava končana in ni potrebe po nadaljnjih raziskavah," je pojasnil sodnomedicinski izvedenec Darren Salter iz Oxfordshira zahodno od Londona. Umrl je v 54. letu starosti.

George Michael je postal popularen v 80. letih v duetu Wham!, ki sta ga osnovala s sošolcem Andrewom Ridgeleyjem. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Kasneje se je podal še v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodajal v večmilijonski nakladi, močno uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tudi tri nagrade britt in dva grammyja.

V svoji skoraj štiridesetletni karieri je prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenih avtorjev.

V 90. letih je pop ikono doletelo več udarcev. Močno ga je prizadela smrt njegove matere in njegovega partnerja. Po zgodnji smrti partnerja je zapadel v depresijo, začele so se tudi težave z mamili. Zaradi homoseksualnosti se je zapletel tudi v več škandalov. Svojo spolno usmeritev je javno razkril leta 1998, ko so ga zasačili pri dejanju na javnem stranišču na Beverly Hillsu.

Leta 2011 so se začele resne zdravstvene težave, zaradi katerih je moral odpovedati niz koncertov.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan