Gibonni in Dragojević: Ljubezen premaga vse

Vir: Lea
13. 5. 2016

Za nekatere pesmi že pri prvem poslušanju veste, da se bodo trajno vtkale v vaše življenje. Takšna je tudi nova Gibonnijeva pesem Onako, od oka, ki je že v prvih dnevih predvajanja na radijskih valovih osvojila poslušalce naše regije.

Zgodbo pesmi je v videospot prenesla Marcella Zanki, ki z Gibonnijem sodeluje že vrsto let.

"Vedno mi je dal vso ustvarjalno svobodo in tako je bilo tudi tokrat. Ko sem pesem prvič slišala, me je spomnila na niz osebnih izkušenj. Prav zaradi tega je Gibonni tako poseben umetnik, saj se njegove pesmi redno dotaknejo večine ljudi, ki tako ali drugače v njih najdejo sebe," je povedala režiserka, Gibonni pa je dodal: "Ta videospot prikazuje utrinek iz življenja, ko začne partnerica dvomiti o njegovi ljubezni. Le kaj je danes ubogi moški v življenju moderne ženske? Moja želja je bila, da se igralca na koncu poljubita in da tako pokažemo, da ljubezen na koncu vseeno zmaga."

Združila moči

Kmalu prihaja tudi videospot za pesem Gdje to piše? v izvedbi Oliverja Dragojevića in s tem nam dva glasbena velikana, dva Dalmatinca in velika prijatelja, predstavljata novi album Familija. Na njem je devet novih skladb, avtor glasbe in besedil je Gibonni, napisal pa jih je med letoma 2014 in 2016 na Korčuli in v Splitu. Z Oliverjem sta pri prvem skupnem projektu združila več kot 20 vrhunskih glasbenikov s spoštovanja vredno biografijo. Produkcijo albuma podpisujeta Nikša Bratoš in Elvis Stanić, dolgoletna sodelavca obeh glasbenikov. Nove pesmi so snemali v različnih studiih od Korčule, Splita, Opatije, Zagreba, prek Madrida, Pariza in vse do Los Angelesa.

Priporočamo